Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Ni danas nikud bez kišobrana – očekujte i zahlađenje!
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Ni danas nikud bez kišobrana – očekujte i zahlađenje!

Kako su najavili prognostičari, u prvom dijelu dana bit će oblačno s kišom, a ponegdje na kopnu i susnježicom te snijegom, dok će u Dalmaciji biti i grmljavine.

Već ujutro sa zapada dolazi postupni prestanak oborine, popodne i kidanje naoblake, a do kraja dana oborina će prestati u većini krajeva, osim na jugu zemlje.

Vjetar na kopnu umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura s olujnim udarima, na jugu u prvom dijelu dana jugozapadnjak i jugo. Temperatura zraka će većinom biti od 1 do 6, u gorju niža. Na Jadranu između 6 i 12 °C, u Dalmaciji i malo viša, no u drugom dijelu dana pripremite se za zahlađenje u svim krajevima.

U prvom dijelu dana očekuju se razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Meteoropati bi mogli biti lošeg raspoloženja i slabije koncentracije, a zahlađenje, osobito u unutrašnjosti zemlje, moglo bi pojačavati tegobe reumatičara, te plućnih i srčanih bolesnika. Uz kratkotrajnu stabilizaciju atmosfere i razvedravanje u drugom dijelu dana, nepovoljan utjecaj vremena će slabiti. Potrebno je adekvatno se odjenuti i zaštititi od hladnoće.

www.sjever.hr / DHMZ
03.12.2021.

Input your search keywords and press Enter.