Now Reading:
MEĐIMURCI BIRAJU ŽUPANA Najviše birača izašlo na birališta u Belici!
Full Article 2 minutes read

MEĐIMURCI BIRAJU ŽUPANA Najviše birača izašlo na birališta u Belici!

Međimurke i Međimurci danas biraju župana, a odaziv građana je znatno manji nego na lokalnim izborima u svibnju.

Naime, Državno izborno povjerenstvo objavilo je da je svoje je biračko pravo do 16.30 iskoristilo 22.086 građana, odnosno 23,18 posto od ukupno 95.289 birača. Na ovim je prijevremenim izborima odaziv gotovo 12 posto manji, nego na izborima u svibnju, kad je do 16.30 glasalo 32.735 građana, odnosno 35,17 posto.

Najveći je odaziv birača zabilježen u Belici, gdje je na birališta izašlo 32,3 posto birača, dok je najmanje građana, 17,83 posto, glasalo u Orehovici.

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Međimurske županije Milko Sambolek izjavio je da Povjerenstvo nije zaprimilo nikakve službene prijave incidentnih niti nepravilnosti na biračkim mjestima te je rekao da izbori prolaze potpuno mirno.
Povjerenstvo je, dodao je, zaprimilo tek dvije prijave o kršenju izborne šutnje i to danas u jutarnjim satima, a nakon toga nije bilo nikakvih primjedbi ni prigovora.

Jesu li građani Međimurja izabrali novog ili starog župana ili pak će po prvi put imati županicu, odnosno ide li se u drugi krug izbora, doznat ćemo oko 20 sati kada bi DIP trebao objaviti prve informacije o privremenim nepotpunim rezultatima prijevremenih izbora.

a.kučić/sjever.hr
28.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.