Now Reading:
Varaždinska županija postaje centar znanja: slijede projekti vrijedni skoro 250 milijuna kuna!
Full Article 2 minutes read

Varaždinska županija postaje centar znanja: slijede projekti vrijedni skoro 250 milijuna kuna!

Varaždinska županija već se sada može nazvati županijom znanja jer na njezinom području djeluje čak 11 centara izvrsnosti u koje je ove školske godine upisano 846 učenika, a iako se u obrazovanje stalno ulaže, prave investicije tek slijede.

Naime, u sklopu Razvojnog sporazuma Sjeverozapadne Hrvatske, planiraju se projekti vrijedni skoro 250 milijuna kuna čime bi Varaždinska županija postala hrvatsko središte visokoškolskog obrazovanja i izvrsnosti!

Da ovi vrijedni projekti koji će pomaknuti granice kucaju na vrata, potvrdio je i župan Anđelko Stričak koji je već ranije govorio o važnosti kontinuiranog ulaganja, ne samo u obrazovnu infrastrukturu, nego i u nove programe, a Varaždinska se županija u tehnološkim inovacijama u obrazovanju zaista nameće kao vodeća.

U narednom će razdoblju Fakultet organizacije i informatike dobiti novi Sveučilišni kampus vrijedan skoro 190 milijuna kuna, a na Sveučilištu Sjever niknut će STEM centar vrijedan 20 milijuna kuna. Dvorac Šaulovec o kojem smo nedavno pisali i na kojem uskoro kreću radovi na sanaciji krovišta obnovit će se i prenamijeniti u Europski talent centar – Centri izvrsnosti Varaždinske županije, dok će Palača Patačić postati umjetničko – obrazovni centar sjeverne Hrvatske.

Svi ovi projekti promijenit će sliku Varaždinske županije i na mapu Europe ucrtati ju kao jednu od prijestolnica znanosti, izvrsnosti, tehnologija i inovacija. 

tklopotan / www.sjever.hr
26.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.