Now Reading:
Načelnik Kumrovca Robert Šplajt: Kumrovec je veliki turistički potencijal koji raspolaže termalnih izvorima i krenuli smo u izgradnju glamping naselja
Full Article 4 minutes read

Načelnik Kumrovca Robert Šplajt: Kumrovec je veliki turistički potencijal koji raspolaže termalnih izvorima i krenuli smo u izgradnju glamping naselja

Povodom Dana Općine Kumrovec u petak je održana Svečana sjednica u Kulturnom domu u Razvoru na kojoj je načelnik Robert Šplajt čestitao svim sumještanima i prijateljima Kumrovec njihov dan. Mnogi projekti u Kumrovcu su realizirani, mnogi su u realizaciji čime se stvara ugodniji život mještana, a jedan od važnijih je i vodovodna mreža koja je dovedena do brgovitog mjesta u Risvici.

Načelnik Robert Šplajt istaknuo je kako su radovi oko uređenja parka oko Centra z posjetitelje pri samom završetka, a jedan od većih projekta je i šuma Dubrava.

-Šuma Dubrava je edukativna staza koja je zamišljena kao jedan zabavni park za djecu i odrasle gdje će biti postavljeni likovi iz bajke i gdje će svaki posjetitelj moći uživati u prekrasnom šumskom krajobrazu – dodao je načelnik.

Turistički potencijal Kumrovca je ogroman i nije posve iskorišten, ali se polako razvija i, kako je rekao načelnik, veliki potencijal su smještajni kapaciteti koji su za sada još uvijek u državnoj imovini, a to su Politička škola i Spomendom, i već iduće godine kreće se u realizaciju jednoga od od njih.

Kumrovec raspolaže termalnim izvorima koji su geološki ispitani i kako bi se što bolje iskoristili pokrenut je projekt izgradnje glamping naselja.

-Kumrovec je veliki potencijal sa svojom kulturom, sa svojim sportskim i rekreacijskim dijelom. Dom u Razvoru bi se trebao urediti do kraja, trebalo bi se urediti i malonogometno igralište u multifunkcionalno gdje bi bilo tenisko, košarkaško i nogometno igralište, te bi se uredile tribine i teniski balon – kazao je načelnik Šplajt i dodao kako bi zajedno s uređenje okoliša oko Kulturnog doma u Razvoru bilo uloženo preko milijun eura i tada bi se krenulo u realizaciju sportskog kampa.

Povodom Dana Općine dodijeljene su zahvalnice , priznanja i plaketa. Zahvalnice su dobili Željko Ilić, Rudolf Mlinarić, Udruga “Inicijativa za razvoj Kumrovca”, Božica Berc i posthumno Toni Starešina. Zahvalnice su dobili Mehurček d.o.o, Alba profil d.o.o. i posthumno Mirjana Štvanek.

Plaketu za životno djelo uručena je Željki Topfer koja se i zahvalila u ime svih nagrađenih.

U ime županije Krapinsko-zagorske čestitku načelniku i sumještanima povodoma Dana općine uputila je pročelnica za pročelnica za obrazovanje i kulturu Mirjana Smičić Slovenec.

Uz poštivanje epidemioloških mjera na Svečanoj sjednici prisustvovali su i savjetnik ministrice poljoprivrede Krunoslav Lukačić, gradonačelnici i načelnici susjednih gradova i općina, te župani iz susjednih slovenskih općina Bistrica ob Sotli i Podčetrek.

m.sopek/sjever.hr 27.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.