Now Reading:
BEDEKOVČINA – Usvojena Strategija razvoja turizma, Načelnik Ban: Bedekovčina postaje atraktivno turističko odredište!
Full Article 3 minutes read

BEDEKOVČINA – Usvojena Strategija razvoja turizma, Načelnik Ban: Bedekovčina postaje atraktivno turističko odredište!

Strategija razvoja turizma Općine Bedekovčina za razbolje od 2021. do 2027. godine, i plan djelovanja u slučaju prirodnih nepogoda na području općine bile su neke od središnjih tema 5. sjednice Općinskog vijeća održane u petak. Uz brojna imenovanja, među kojima i ona raznih povjerenstava, odlučeno je i tko će biti dobitnici javnih priznanja za 2021. godinu.

S ciljem što kvalitetnijeg razvoja turizma, općinski vijećnici i vijećnice usvojili su strategiju koja obuhvaća viziju turističkog razvoje Općine.

Kako je kasnije u izjavi predstavnicima medija pojasnio načelnik Darko Ban, s obzirom na velike turističke potencijale koje Bedekovčina ima, razvoj turizma jedan je od ciljeva u narednom razdoblju, a kako bi razvoj turizma rezultirao pozitivnim učinkom na gospodarstvo i podizanje kvalitete života, nužno je definirati ključne prioritete.

– Bedekovčina će u narednom razdoblju kroz uređenje područja oko Bedekovčanskih jezera, izgradnju centra za posjetitelje, trg i parkiralište te proširenje sportsko-rekreativnih sadržaja unaprijediti svoju turističku infrastrukturu, turističke sadržaje i usluge – naglasio je načelnik Ban i dodao kako je u planu i uređenje restorana „Jezera” koji će turistima nuditi i smještaj.

Strategija posebnu pažnju pridaje i razvoju ciklo turizma, pa se, kako je istaknuo načelnik Ban, planira proširiti postojeća mreža biciklističkih, pješačkih i vinskih staza.

-Prepoznali smo i značaj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su okosnica agroturizma i doprinose očuvanju lokalne kulture, identiteta i tradicije. Današnji turisti žele kušati i kupiti autohtone proizvode i upoznati se s lokalnim običajima pa im to želimo i pružiti – rekao je Ban i naglasio kako će i sadržaji raznih manifestacija koje već sada bilježe dobru posjećenost proširiti.

Zahvaljujući bogatoj kulturi, povijesnom nasljeđu, prirodnim resursima i manifestacijama, Bedekovčina ima velik turistički potencijal zbog čega turistima može pružiti kvalitetan boravak te postati prepoznatljiva turistička destinacija Hrvatskog zagorja.

Javno priznanje Općine Bedekovčina za 2021. godinu pripast će Katici Videk, članica KUD-a Bedekovčina za doprinos kvaliteti izvođenja izvornih, popularnih i klasičnih pjesama. Zahvaljujući iznimnom doprinosu za izgradnju prostora Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina, nagrada Općine Bedekovčina dodijelit će se dopredsjedniku Udruge Ivanu Draganiću.

Javno priznanje dodijelit će se i članici Upravnog odbora i Skupštine Udruženja obrtnika Bedekovčina Vesni Mitrečić za 30. obljetnicu rada, te Brigiti Rogan, vlasnici obrta „BAN” – tiskara, izrada štambilja, alata i kožne galanterije za 28. obljetnicu rada. Nagrada Općine Bedekovčina pripala je i Branku Senteu koji je sto puta dobrovoljno darivao krv.

Vijećnici i vijećnice donijeli su i plan djelovanja u slučaju prirodnih nepogoda za 2022. godinu kojim se definiraju moguće ugroze, preventivne mjere, kao i mjere za otklanjanje posljedica.

-Prepoznajemo velika važnost preventivnog djelovanja kao način što učinkovitije borbe protiv potencijalnih ugroza kako bismo našim mještanima omogućili normalan i kvalitetan život – poručio je načelnik Ban.

Inače, Vijeće je i jednoglasno donijelo odluku o raspisivanju natječaja za imenovanje novog ravnatelja Općinske knjižnice i čitaonice Bedekovčina te je dalo suglasnost na izmjene Statuta Zagorske javne vatrogasne postrojbe. Izmjene Statuta bile su nužne zbog usuglašavanja sa novim Zakonom o vatrogastvu.

www.sjever.hr
27.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.