Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Dobro se utoplite – danas još hladnije nego jučer, uz mogućnost susnježice i snijega
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Dobro se utoplite – danas još hladnije nego jučer, uz mogućnost susnježice i snijega

Studeni s razlogom nosi svoje ima i iako još uvijek nije pretjerano hladno, uskoro ćemo, barem u jutarnjim satima, otići u temperaturni minus.

Danas će, najavljuju iz DHMZ-a, biti umjereno i pretežno oblačno. U prvom dijelu dana kiša još na istoku i jugu zemlje, u gorju mjestimice i susnježica i snijeg, ponajprije u višim predjelima. Potom prestanak oborine, stanjivanje naoblake te postupno razvedravanje, osobito na Jadranu i u sjevernim područjima.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u prvom dijelu dana na udare mjestimice i jak. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, lokalno moguće s orkanskim udarima. Samo na jugu još prijepodne jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8, u gorju i malo niža, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 6 i 11 °C. Na Jadranu najniža jutarnja između 8 i 13, a najviša dnevna od 12 do 17 °C.

Današnje jutro neće biti prehladno, ali ono u srijedu bit će, itekako – očekuje se, naime, temperatura od -5 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza za utorak

Uz još uvijek prevladavajuće nestabilne atmosferske uvjete, biometeorološke prilike na području cijele zemlje bit će razmjerno nepovoljne. Osjet hladnoće pojačavat će vjetar sjevernih smjerova što može uzrokovati tegobe reumatičarima te srčanim i plućnim bolesnicima, te se njima osobito preporučuje adekvatna zaštita od hladnoće.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
23.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.