Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA: Pripremite se za kišni ponedjeljak!
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA: Pripremite se za kišni ponedjeljak!

Početak novog radnog tjedna donosi i novo vrijeme pa će tako ponedjeljak obilježiti oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, najprije na Jadranu, a onda i u ostatku zemlje!

U Dalmaciji su lokalno mogući izraženi pljuskovi i obilna oborina, a gorskoj Hrvatskoj uz pad temperature zraka navečer i u noći očekuje se susnježica ili snijeg. U unutrašnjosti vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu umjereno i jako jugo, sredinom dana na sjevernom dijelu u okretanju na buru koja će jačati. Najniža temperatura zraka od 2 do 7, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna između 5 i 10, na Jadranu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije od 13 do 18 °C.

Nestabilni atmosferski uvjeti proširit će se na područje cijele Hrvatske, pa će biometeorološke prilike biti razmjerno nepovoljne, što može doprinijeti jačanju tegoba meteoropata i kroničnih bolesnika. Uz jačanje bure u drugom dijelu dana na području Jadrana upozoravamo na potrebu adekvatne zaštite od hladnoće. Poseban oprez savjetujemo srčanim i plućnim bolesnicima.

www.sjever.hr/DHMZ
22.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.