Now Reading:
Usvojen rebalans proračuna Koprivničko-križevačke županije – prihodi povećani za 13,6 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

Usvojen rebalans proračuna Koprivničko-križevačke županije – prihodi povećani za 13,6 milijuna kuna

S 20 glasova „za” i 13 „protiv”, u ponedjeljak je usvojen rebalans, odnosno druge izmjene i dopune proračuna Koprivničko-križevačke županije u ovoj godini.

Prema riječima župana Darka Korena, u proračunu za 2021. godinu i njegovim projekcijama za 2022. i 2023. godinu izvršene su određene izmjene u prihodima i rashodima za ovu godinu.

-Ukupni prihodi i primici proračuna su s 833,9 milijuna kuna povećani za 13,6 milijuna i u novom planu iznose 847,5 milijuna kuna. Rashodi pak su s 826 milijuna kuna povećani za 16,6 milijuna i iznose 842,7 milijuna kuna. Pokriće prenesenog gubitka sa 7,8 milijuna smanjeno je za 3 milijuna kuna, a razlog tome je što su proračunski korisnici to uključili u svoj rebalans – rekao je Koren.

Dodao je da se ukupni prihodi i primici predlažu povećanjem prihoda poslovanja u iznosu od 18,9 milijuna kuna i smanjenjem prihoda od prodaje nefinancijske imovine u iznosu od 118 tisuća kuna te smanjenje primitaka od financijske imovine u iznosu od 5,1 milijun kuna. Razlog je kredit koji se prenosi u sljedeću, 2022. godinu jer je realiziran samo u određenom dijelu.

-Negativan trend u ukupnom poslovanju rezultat je dugogodišnje kompleksne problematike zdravstvenog sustava, prije svega bolničkog i dodatne opterećenosti tog sustava pandemijom covida – kazao je župan.

Kad je riječ o posebnom dijelu proračuna, župan je izdvojo dvije stavke.
-Upravni odjel za zdravstveno-socijalne djelatnosti predlaže povećanje rashoda 10,5 milijuna kuna, a najveća je promjena vezana uz smanjenje kapitalnih ulaganja za energetsku obnovu glavne bolničke zgrade, odnosno „prebacivanje” 34 milijuna kuna u 2022. godinu, što je posljedica poteškoća u postupku provođenja javne nabave – istaknuo je župan Koren.

U Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu, znanost i sport i nacionalne manjine planirano je ukupno povećanje rashoda u iznosu od 6,3 milijuna kuna i drugim izmjenama i dopunama taj je iznos povećan na 364 milijuna kuna.

a.kučić/sjever.hr
22.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.