Now Reading:
U varaždinsku bolnicu stiže pomoć – ravnatelj Poljak: I dalje ćemo obavljati sve dijagnostičke pretrage!
Full Article 2 minutes read

U varaždinsku bolnicu stiže pomoć – ravnatelj Poljak: I dalje ćemo obavljati sve dijagnostičke pretrage!

Iako se na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno nalazi 230 pacijenata pozitivnih na koronavirus od kojih 70 posto nije cijepljeno, kako je naglasio ravnatelj Damir Poljak, trenutno raspolažu s dovoljno smještajnih kapaciteta i respiratora.

Ravnatelj Poljak pojasnio je da je 130 pacijenata smješteno na lokaciji Klenovnik, 22 su u jedinici intenzivnog liječenja, a jedan pacijent je preminuo.

-Trenutno raspolažemo s dovoljno smještajnih kapaciteta i vodimo računa o tome da i dalje imamo dovoljan broj kapaciteta za smještaj i covid pozitivnih pacijenata i onih pacijenata koji nisu covid pozitivni, a zahtijevaju liječenje u našoj ustanovi – rekao je Poljak.

Što se tiče djelatnika, 43 ih je pozitivno, a petero ih je u samoizolaciji. Kako je pojasnio ravnatelj Poljak, u srijedu su od Ministarstva zdravstva zatražili mobilizaciju medicinskih sestara. Odlukom ministra mobilizirano ih je 16 s područja Varaždinske županije, prvenstveno iz Specijalne bolnice Varaždinske Toplice, iz Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

-Zatražili smo od Ministarstva i da se naši specijalizanti koji su na specijalizaciji na klinikama u Zagrebu povuku, kako bi mogli olakšati daljnji rad i s covid pozitivnim i s ostalim pacijentima – kazao je Poljak i zahvalio svim liječnicima i medicinskim sestrama koji na sve tri lokacije Opće bolnice Varaždin u liječenju pacijenata ulažu iznimno velik trud i napor.

Na bolničkom se liječenju trenutno nalaze i dvije trudnice i jedna rodilja, no kako je naglasio Poljak, sve su tri u dobrom zdravstvenom stanju.

Ravnatelj Poljak osvrnuo se i na obavezne covid potvrde napomenuvši kako s njima nema problema.

-S obzirom da smo paviljonski tip bolnice, na ulasku u svaku zgradu uveli smo provjeru covid potvrda i to nesmetano i dobro funkcionira – rekao je ravnatelj dodavši kako su zbog proboja koronavirusa u bolnički sustav od županijskog Stožera civilne zaštite zatražili ponovno uvođenje obaveznog testiranja pacijenata koji dolaze na preglede.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravstva i mobilizaciji šest te kupnji dodatnih pet respiratora, Opća bolnica Varaždin sada raspolaže s 48 respiratora na kojima su trenutno 22 pacijenta.

Bolnički sustav i dalje normalno funkcionira, a sve dijagnostičke pretrage se provode.

-Liječnici su donijeli odluku da nećemo generirati daljnje liste čekanja nego će sukladno mogućnostima i dalje obavljati sve dijagnostičke pretrage, a smanjen operativni program će se provoditi i dalje – zaključio je ravnatelj Poljak.

tklopotan / www.sjever.hr
19.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.