Now Reading:
I u Krapini svijetli Vukovar – gradonačelnik Gregurović: Nikada nećemo zaboraviti žrtvu grada heroja!
Full Article 2 minutes read

I u Krapini svijetli Vukovar – gradonačelnik Gregurović: Nikada nećemo zaboraviti žrtvu grada heroja!

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje delegacija Grada Krapine predvođena gradonačelnikom Zoranom Gregurovićem odala je počast poginulim hrvatskim braniteljima i nevinim žrtvama Domovinskog rata.

Uz paljenje svijeća i čitanje pisama Siniše Glavaševića u interpretaciji učenika krapinskih osnovnih škola Hane Blažević, Mirana Bračuna, Laure Štor i Karoline Vragović, okupljeni su se prisjetili svih koji su položili svoje živote na oltar domovine u najvećoj tragediji hrvatskog naroda u novijoj povijesti.

Veliku zahvalnost žrtvi grada heroja istaknuo je i gradonačelnik Gregurović koji je naglasio kako je Vukovar bio i ostao simbol hrvatskog otpora i borbe za neovisnost i suverenitet. Kako je istaknuo Gregurović, ovom prigodom prisjećamo se i odajemo počast svim hrvatskim braniteljima i nevinim žrtvama strašne tragedije u hrvatskoj povijesti. Poručio je kako su nam svi branitelji, kojima moramo biti zahvalni, omogućili da danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj, a kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna zadatak svih nas je graditi moderniju i bolju državu te pravednije društvo.

Uz gradonačelnika, svijeće duž Šetališta hrvatskog narodnog preporoda zapalili su i njegov zamjenik Ivica Hršak, predsjednik Gradskog vijeća Mladen Gregurović, predstavnici braniteljskih udruga te brojni okupljeni građani nakon čega je održana projekcija dokumentarnog filma „Plavi kaputić – 30 godina poslije”.

www.sjever.hr
17.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.