Now Reading:
I na ludbreškom području projekt Zaželi II: O 120 korisnika brinut će 20 teže zapošljivih žena
Full Article 2 minutes read

I na ludbreškom području projekt Zaželi II: O 120 korisnika brinut će 20 teže zapošljivih žena

Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg provodi projekt Zaželi II – Pomažimo sebi, pomažemo drugima. Na početnoj konferenciji održanoj u Hotelu Amalia predstavljeni su projektni partneri kao i žene zaposlene u sklopu projekta.

Kroz projekt zaposleno je 20 žena iz teže zapošljivih skupina, a brinut će o 120 korisnika koji žive na području grada Ludbrega te općina Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ. Vrijednost projekta je 1.823540,00 kn i u potpunosti je financiran iz fonda EU. Projekt traje 18 mjeseci dok su žene zaposlene 12 mjeseci.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, a partneri projekta su CZZS Ludbreg i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Varaždin.
–Prvi cilj projekta je osnažiti i unaprijediti radni potencijal 20 žena iz teže zapošljivih skupina, niže razine obrazovanja, osoba srednje životne dobi u ruralnom području koje su neuspješne u traženju poslova. Ovisne su o članovima obitelji, društveno su izolirane i neaktivne što dugoročno ima za posljedicu različite psihičke i zdravstvene tegobe te slabu motiviranost za stručno usavršavanje i rad na osobnom razvoju što dodatno otežava pristup tržištu rada – rekla je Mirjana Jerbić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg.

Problem koji projekt rješava odnosi se i na socijalnu isključenost i siromaštvo osoba starije životne dobi kojima prijeti institucionaliziranje. Žene će u 12 mjeseci svoga rada brinuti o 120 korisnika donoseći im hranu, lijekove, brinuti o čistoći prostora u kojem korisnici žive, pomoći u plaćanju računa i voditi brigu da se lijekovi redovito uzimaju, pomoći im u odlasku u banku, poštu, kod liječnika i druge ustanove i institucije njima bitne.

Hrvatski zavod za zapošljavanje dio je ovog projekta od 2016. godine jer ga je prepoznao kao dobar, kvalitetan projekt, a u Varaždinskoj županiji provodi se u svim gradovima i općinama.

www.sjever.hr/ludbreg.hr
12.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.