Now Reading:
Varaždinski osnovnoškolci žele odrastati u gradu cvijeća, ne smeća – kuhinja i učionica koja prokišnjava samo su dio problema u IV. OŠ
Full Article 2 minutes read

Varaždinski osnovnoškolci žele odrastati u gradu cvijeća, ne smeća – kuhinja i učionica koja prokišnjava samo su dio problema u IV. OŠ

Iako su u varaždinskoj IV. osnovnoj školi izvršeni mnogi popravci i radovi koji su unaprijedili svakodnevni boravak djece i učitelja u školi, potrebno im je još nekoliko velikih i skupih zahvata kako bi boravak i učenje bili još ugodniji i ljepši.

Adaptacija školske kuhinje i sanacija učionice vjeronauka, samo je dio zahtjeva koje su učenici IV. osnovne škole uputili gradonačelniku Nevenu Bosilju.

S obzirom na dugogodišnji status grada – prijatelja djece, djeca i učenici sudjeluju u kreiranju grada i već dugi niz godina iznose svoje prijedloge, mišljenja i potrebe te ih upućuju gradonačelnicima.

Sretni zbog besplatnih radnih bilježnica i radnih materijala, besplatne prehrane za najpotrebitije učenike, produženog boravka i nastavka rada pomoćnicima u nastavi, učenici su zahvalili svima koji su im svojim radom olakšali školovanje.

Ipak, neke stvari im i dalje nedostaju. Prema mišljenju učenika, IV. osnovnoj školi potrebna je kompletna adaptacija školske kuhinje i sanacija učionice vjeronauka koja prokišnjava. Uz to, žele i uređenje sportskih terena i novi sloj asfaltne podloge i učionicu na otvorenom kako bi nesmetano mogli uživati u sportskim aktivnostima i učiti na svježem zraku.

U svom bi gradu voljeli imati više uređenih biciklističkih staza, a i sami znaju što je najveći problem Grada Varaždina pa su gradonačelnika Bosilja zamolili da se balirani otpad što prije riješi kako bi odrastali u gradu cvijeća, a ne smeća.

tklopotan / www.sjever.hr
07.11.2021.

Input your search keywords and press Enter.