Now Reading:
FOTO: Na varaždinskom groblju odana počast preminulima i poginulima
Full Article 3 minutes read

FOTO: Na varaždinskom groblju odana počast preminulima i poginulima

U spomen na sve preminule građane te poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje, izaslanstva Varaždinske županije, Grada Varaždina i Udruga branitelja proisteklih iz Domovinskog rata kao i članovi Zajednice antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije te predstavnici PU varaždinske, uoči blagdana Svih svetih položili su vijence i zapalili svijeće, svi zajedno, na tri najvažnija mjesta na varaždinskom Gradskom groblju – kod središnjeg križa, kod Križa branitelja te kod spomen kosturnice.

U izaslanstvu Varaždinske županije bili su župan Anđelko Stričak, predsjednik Županijske skupštine Josip Križanić, županijski vijećnici i saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski.

-Na blagdan Svih svetih prisjećamo se svih naših poginulih i preminulih građana Varaždinske županije, prisjećamo se svojih najdražih, roditelja, baka i djedova, rodbine, prijatelja, profesora i učitelja, svih onih koji su nam pomogli da stasamo kroz život, onih koji su uvijek imali toplu riječ za nas, riječ poticaja i ohrabrenja – rekao je župan Stričak.

Dodao je kako se prisjećamo i svih onih koji su dali najviše od sebe kod stvaranja naše domovine.
-Naših hrvatskih branitelja poginulih, nestalih i preminulih, ali isto tako i zaslužnih pojedinaca koji su svojim radom i znanjem doprinijeli da Varaždinska županija bude upravo ovo što je danas.
Živimo u ubrzanom ritmu života i dobro je da barem na jedan dan zastanemo i zajedno se prisjetimo svit nama dragih i zaslužnih sugrađana – kazao je župan.

Uz gradonačelnika Nevena Bosilja, u izaslanstvu Grada Varaždina bili su i njegov zamjenik Miroslav Marković i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan te gradski vijećnici, a Bosilj je izrazio zadovoljstvo što su svi zajedno počast preminula odali na tri mjesta na varaždinskom groblju.
-Naše su delegacije posjetile tri najvažnija objekta na ovome groblju, položeni su vijenci uoči dana Svih svetih kod glavnog križa, kod spomen kosturnice te kod spomenika poginulima u Domovinskome ratu. Ono što je vrlo bitno je da zajedništvo koje smo pokazali i prije, da su delegacije Grada i Županije zajednički polažu vijence, sada je dopunjeno i time što smo svim našim preminulima iskazali čast na način da su i udruge iz Domovinskog rata bile kod spomen kosturnice, a udruge iz Drugog svjetskog rata ovdje kod Križa hrvatskih branitelja i to zajedništvo za naše preminule daje nam vjeru u bolje sutra – poručio je Bosilj.

a.kučić/sjever.hr
31.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.