Now Reading:
Svaki drugi Zagrepčanin koji se došao testirati zaražen!!! Ministarstvo planira uputite dopise županijama da pojačaju punktove za cijepljenje?!
Full Article 2 minutes read

Svaki drugi Zagrepčanin koji se došao testirati zaražen!!! Ministarstvo planira uputite dopise županijama da pojačaju punktove za cijepljenje?!

Poprilično zabrinjavajuću situacija stigla je danas iz zagrebačkog Nastavnog zavoda “dr. Andrija Štampar”. Naime, kako prenosi portal Index.hr, u posljednja 24 sata gotovo 50 posto od testiranih osoba su pozitivne!

Te su brojke uzrokovale otvaranje novih punktova za testiranje, a jučerašnja gužva u Vinogradskoj rezultirala je novim sustavom naručivanja, ali i sazivanjem sastanka ekspertne skupine.

– Na današnjem sastanku ekspertne skupine Ministarstva zdravstva, uz postojeću epidemiološku situaciju, govorilo se i o mogućim novim punktovima za testiranje kako bi se izbjegle gužve i dugotrajno čekanje. Izvjesno je uvođenje novog sustava u KBC-u Sestre milosrdnice, u koji će biti uključeni liječnici obiteljske medicine, tako da će putem računala naručiti svoje pacijente da dođu u spomenutu bolnicu i naprave testiranje u točno određeno vrijeme. Pacijenti će se također sami putem e-maila moći naručiti sa svojom uputnicom. Također će grad Zagreb otvoriti više punktova kako bi se građanima omogućilo više lokacija i time više termina za testiranje – rekli su iz Ministarstva zdravstva koji će uputiti dopise zavodima i stožerima da pojačaju punktove po županijama.

Podsjetimo, u Zagrebu je danas evidentirano 1 168 novih slučajeva, a najviše je pozitivno radne populacije i djece!

www.sjever.hr/index.hr
27.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.