Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Neka vas ne iznenade magla i jutarnji minusi, a imamo i loše vijesti za meteoropate
Full Article 1 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Neka vas ne iznenade magla i jutarnji minusi, a imamo i loše vijesti za meteoropate

Posljednji su dani u Hrvatskoj baš pravi jesenski. Doduše, nema kiše, ali jutra donose maglu i vrlo nisku temperaturu, stoga savjetujemo i dodatan oprez u prometu, kao i toplu odjeću.

Prema najavama iz DHMZ-a, danas će biti umjereno do pretežno oblačno, osobito na zapadu. Mjestimice kiša, uglavnom na Jadranu i uz njega. Ujutro na kopnu ponegdje magla i slab mraz, osobito na sunčanijem istoku.

Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu slabo do umjereno jugo, poslijepodne na sjevernom dijelu u okretanju na buru, do kraja dana podno Velebita i jaku.

Najniža temperatura od -1 do 5, a na Jadranu od 10 do 14 °C. Najviša uglavnom između 9 i 13, a na obali i otocima od 16 do 20 °C.

Biometeorološka prognoza za utorak

Biometeorološke prilike na području Hrvatske bit će razmjerno povoljne. U jutarnjim je satima u unutrašnjosti ponegdje moguća magla, zbog čega upozoravamo na adekvatnu zaštitu. Zbog ne posve stabilnih atmosferskih prilika najosjetljiviji meteoropati bi mogli biti slabijeg raspoloženja, osjećati umor i manjak koncentracije.
Najpovoljnije biometeorološke prilike bit će na istoku zemlje, osobito u prvom dijelu dana.

www.sjever.hr/DHMZ
26.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.