Now Reading:
SVE JE SPREMNO ZA START Uskoro počinju radovi na Aglomeraciji Ivanec, projektu vrijednom čak 216 milijuna kuna
Full Article 2 minutes read

SVE JE SPREMNO ZA START Uskoro počinju radovi na Aglomeraciji Ivanec, projektu vrijednom čak 216 milijuna kuna

Na posljednjem koordinacijskom sastanku kojem su nazočili predstavnici svih partnera u projektu, potvrđeno je kako je sve je spremno za početak radova na gradnji i sanaciji sustava odvodnje otpadnih voda Aglomeracija Ivanec, golemog EU projekta vrijednog više od 216 milijuna kuna.

Uz nazočnost gradonačelnika Milorada Batinića, predstavnici partnera analitički su izvijestili o dinamici priprema za radove iz svoje nadležnosti, a direktor Ivkom-voda Edo Rajh dao je kratak presjek svih ugovorenih radova i javnih nabava.

-Provedene su javne nabave i sklopljeni ugovori za gradnju i sanaciju sustava odvodnje otpadnih voda vrijedni 126,37 milijuna kuna. Zaključen je i ugovor za usluge nadzora na projektu (3,17 milijuna) te za upravljanje projektom (2,56 milijuna kuna). Realizirana je nabava dijela komunalne opreme (specijalno vozilo) od 1,11 milijuna kuna, a tijekom studenog predstoji raspisivanje javne nabave za ostatak opreme. Potpisan je i ugovor za provođenje informiranja javnosti i vidljivost projekta (više od 437.000 kn). U tijeku je i analiza ponuda pristiglih na javnu nabavu za pročistač otpadnih voda. U studenome slijedi i raspisivanje natječaja za izradu i poboljšanje baze podataka – izvijestio je Rajh.

Sve spremno za start

Goran Petković, direktor HIS-a iz Višnjice, vodećeg izvođača u Zajednici ponuditelja koja će izvoditi radove, izjavio je da su pokrenute sve pripreme za početak radova te raspodijeljeni poslovi među izvođačima.
-Nemamo nikakvih poteškoća i ne vidimo probleme koji bi nas mogli spriječiti da radove ne započnemo u skladu s planiranom dinamikom – istaknuo je Petković.

Na sastanku je istaknuta i važnost komunikacije s građanima, budući da je riječ o ogromnim radovima koji će trajati idućih nekoliko godina, a gradonačelnik Batinić najavio je punu suradnju i preko gradskih internetskih stranica i Ivanečkih novina, kako bi građani unaprijed i na vrijeme bili obaviješteni o radovima koji će im se izvoditi u ulicama i o poteškoćama na koje u tom razdoblju mogu naići.

www.sjever.hr/ivanec.hr
26.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.