Now Reading:
Zbog brojnih zaraženih učenika produljeni praznici? Evo što kažu Božinović i Fuchs
Full Article 2 minutes read

Zbog brojnih zaraženih učenika produljeni praznici? Evo što kažu Božinović i Fuchs

U Hrvatskoj već danima bilježimo veliki porast broja novozaraženih, svakog je dana i mnogo preminulih, pa su i sve češći sastanci na kojima se razgovara o tome što i kako učiniti da se spriječi daljnje pojačano širenje koronavirusa..

Ministar Davor Božinović rekao je da faktički nema novih mjera te dodao da šira upotreba covid potvrda i dalje nije na dnevnom redu, prenosi Poslovni.hr.

-Već smo najavljivali da će s jeseni porasti broj novozaraženih, to smo uvijek kombinirali sa našim preporukama o pridržavanju s temeljnim mjerama i pozivom građanima da se cijepe. Svatko nakon ove dvije godine zna kako se može zaštititi – rekao je ministar te dodao da cjepivo ne znači stopostotnu zaštitu, ali da je najviše što nam je znanost dala je da se ljudi cijepe.

Otkrio je da se u ponedjeljak razgovaralo o pojačanoj kontroli onih mjera koje su sada na snazi, posebno kad je riječ o maskama u zatvorenom.
-Nastavit će se razgovori vezano za činjenicu da nam je četvrtina novozaraženih iz školskog sustava. O tome će se razgovarati, da vidimo kako iskoristiti neke nadolazeće blagdane da se eventualno onih dva dana koja su radni u tom tjednu, možda da se ne ide u školu ta dva dana, ali o tome ćemo još razgovarati, ne bi htio prejudicirati – kazao je Božinović.

To je komentirao ministar obrazovanja Radovan Fuchs.
-Mogu se neke manje izmjene raditi, ali to poremeti satnicu u svim školama. Ne kažem da je nemoguće, ali je dosta komplicirano. Da, možda prijeđemo na nekakve oblike online nastave, ali to ćemo vidjeti još – rekao je Fuchs za HRT.

www.sjever.hr/poslovni.hr/hrt
25.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.