Now Reading:
Stop nasilju, drogi i vandalizmu: tridesetak međimurskih osnovnoškolaca u projektu “Imam izbor”
Full Article 2 minutes read

Stop nasilju, drogi i vandalizmu: tridesetak međimurskih osnovnoškolaca u projektu “Imam izbor”

Tijekom ove školske godine tridesetak učenika petih razreda u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Pribislavec sudjelovat će u preventivnom projektu „Imam izbor”.

Projekt će se odvijati osam mjeseci i u svakom mjesecu provest će se jedna komponenta: „Policajac – prijatelj i pomagač”, „Za nasilje nema opravdanja”, „Reci ne drogama”, „U dućanu gdje se trguje ljudima ja ne kupujem”, „Slični, a različiti”, „Likovna radionica – Imam izbor” i „Poštujte naše znakove”, a na kraju projekta učenici će posjetiti i PU međimursku.

Glavni cilj projekta je ojačati prometnu kulturu, prevenciju svih vrsta nasilja, vandalizma i društveno neprihvatljivih ponašanja djece i mladih, zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti te smanjiti rizik od trgovine i krijumčarenja ljudi.

Projekt uključuje i osnaživanja socijalne uključenosti Roma u društvenu zajednicu na regionalnoj razini s naglaskom na dijalog i poštivanje kulturoloških sličnosti i različitosti te međusobno poštivanje i uvažavanje, toleranciju, nenasilje i nediskriminaciju.

U pozitivnom smislu nastoji se predstaviti uloga policije kao jednog od bitnih čimbenika koji doprinosi sigurnosti cjelokupne zajednice, a učenicima će se približiti njihov rad kako bi ga prihvatili kao prijatelja, odnosno pomagača što će doprinijeti većoj percepciji prisutnosti policije u lokalnoj zajednici.

U četvrtak je održana prva interaktivna radionica u sklopu prve komponente projekta „Policajac – prijatelj i pomagač”, a učenicima je na zanimljiv način predstavljen njihov rad.

Sljedeća komponenta projekta „Za nasilje nema opravdanja” održat će se u studenom.

Www.sjever.hr / medjimurska-policija.gov.hr
24.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.