Now Reading:
ČAK I KLINCI ZNAJU Najveći problem u Varaždinu je smeće – evo što još muči učenike VI. osnovne škole
Full Article 2 minutes read

ČAK I KLINCI ZNAJU Najveći problem u Varaždinu je smeće – evo što još muči učenike VI. osnovne škole

Iako učenike 6. osnovne škole Varaždin jako veseli dostupnost dječjih igrališta po cijelom gradu, potrebi su im sportski tereni i više događanja, a već i oni znaju da je najveći problem u Varaždinu smeće.

Grad Varaždin nosi status grada – prijatelja djece što redovito opravdava, a između ostalog, djeca sudjeluju u kreiranju odluka i već 28 godina prenose svoje poruke, želje i zahtjeve gradonačelnicima. Toga nije izostalo ni ove godine pa su učenici varaždinske 6. osnovne škole gradonačelniku Bosilju poručili što je sve po njihovom mišljenju potrebno za bolji i ljepši grad i njihovo bezbrižno odrastanje.

Učenici su sretni zbog dostupnosti dječjih igrališta, no predložili su gradonačelniku Bosilju da prilikom njihovog obnavljanja Grad vodi računa i o sigurnosti i zaštiti djece od ozljeda u čemu bi, uvjereni su, pomogla umjetna trava ili gumene podloge kakve na nekim igralištima već postoje.

Djeca bi voljela i da u Varaždinu, poznatom kao gradu sporta, uspješnih sportaša i brojnih sportskih klubova postoji više besplatnih sportskih terena. Iako postoje brojni klubovi u kojima mogu trenirati svi uzrasti, to se, kao i iznajmljivanje sportskih terena plaća zbog čega bi učenici htjeli više teniskih terena, terena za badminton i onih sa stolovima za stolni tenis koje bi mogli besplatno koristiti i tako aktivno provoditi vrijeme.

Isto tako smatraju da u gradu ne postoji dovoljno aktivnosti za cijelu obitelj pa bi voljeli kada bi se u program za iduću godinu uvrstila događanja primjerena za sve uzraste. Zasad je jedino takvo događanje, mišljenja su učenici, Špancifest na kojem se može pronaći ponešto za svakoga.

Kao što već i vrapci na grani znaju, najveći problem Varaždina je smeće, a svjesni toga su i učenici 6. osnovne škole koji su gradonačelniku Bosilju uputili molbu da to čim prije riješi kako bi mogli bezbrižno i nesmetano provoditi svoje djetinjstvo u gradu cvijeća, a ne smeća.

tklopotan / www.sjever.hr
20.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.