Now Reading:
Kakvo nam vrijeme donosi novi tjedan? Svakakvo – i sunce i kišu, i minus i plus 20!
Full Article 2 minutes read

Kakvo nam vrijeme donosi novi tjedan? Svakakvo – i sunce i kišu, i minus i plus 20!

Jesen je ove godine lijepa, ne možemo reći da nije jer imamo dosta sunčanih dana, ali istina je i da je prilično hladna i takva će biti i na početku ovoga tjedna.

Posebno hladna bit će jutra, kad će se temperatura ponegdje spustiti i ispod nule, no dobra je vijest da nas sredinom tjedna očekuju vrlo ugodne dnevne temperature. Na žalost, neće se ni takvo vrijeme dugo zadržati.

Hrvatska danas

U unutrašnjosti mala do umjerena naoblaka, najavljuju iz DHMZ-a, a ujutro i tijekom prijepodneva mjestimice magla. Na Jadranu većinom sunčano.
Vjetar uglavnom slab. Duž obale će noću i ujutro biti burina, a zatim umjerenog sjeverozapadnjaka i zapadnjaka.
Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 4, a na Jadranu 9 i 14 °C. Najviša dnevna uglavnom od 13 do 16, a na Jadranu od 19 do 22 °C.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Povoljne biometeorološke prilike će za većinu meteoropata i kroničnih bolesnika biti poticajne i podržavat će dobru koncentraciju. Uz prikladno odijevanje i zaštitu od moguće jutarnje magle, ne očekuju se tegobe uzrokovane vremenom.

Vrijeme u nastavku tjedna

U unutrašnjosti povremeno umjerena naoblaka, a jutra i prijepodneva mjestimice maglovita. Više oblaka potkraj srijede i osobito u četvrtak kada će u gorju biti kiše.
Jutra i dalje poprilično svježa, tek od četvrtka toplija. Danju od srijede osjetno toplije, uz temperaturu i do 20 Celzijevih stupnjeva.
Kako sada stvari stoje, petak bi nam mogao donijeti kišu i novi pad temperature.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ
18.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.