Now Reading:
Varaždin uvodi participativni proračun za djecu i mlade, Bosilj najavio potpunu transparentnost za sve!
Full Article 2 minutes read

Varaždin uvodi participativni proračun za djecu i mlade, Bosilj najavio potpunu transparentnost za sve!

Grad Varaždin uvodi participativni proračun za djecu i mlade, a uskoro će biti uveden i za sve građane, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Kako je istaknuo gradonačelnik Neven Bosilj, nakon što je Odbor za mlade Gradskog vijeća održao sastanak i poslao mu prijedlog za uvođenje participativnog proračuna za djecu i mlade, Gradska uprava odlučila se na taj korak.

Bosilj je naglasio kako je u sklopu Dječjeg tjedna održao sastanke s varaždinskim osnovnoškolcima koji, kako kaže, imaju brojne kvalitetne ideje i prijedloge, što je jedan od razloga zbog kojih je prihvatio ovu inicijativu.

-Želimo otvoriti Grad građanima i uključiti mlade kako bi svojom kreativnošću, energijom i entuzijazmom zajedno s nama gradili bolji Grad Varaždin – rekao je Bosilj.

Najavio je i da će Varaždin uskoro uvesti potpuno transparentni, a do 2023. godine i participativni proračun za sve građane.

-Građani će moći vidjeti svaku potrošenu kunu unazad 4 godine i svaki račun čime zaokružujemo priču i otvaramo Gradsku upravu prema građanima – zaključio je Bosilj.

Uz gradonačelnika Bosilja, ovu inicijativu kojom se žele osigurati sredstva za provođenje edukacija o proračunu, financijskoj pismenosti i dijalog jedinica lokalne samouprave predstavio je i predsjednik Odbora za mlade Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

-U gradskom proračunu osigurat će se 50 tisuća kuna za participativni proračun za djecu i i 100 tisuća kuna za participativni proračun za mlade – pojasnio je Lukavečki dodavši kako će se na taj način djeca i mladi moći prijavljivati na natječaje.

Kako je kazao Lukavečki, maksimalni iznos koji će se odobriti za dječje projekte je 10 tisuća kuna, dok će maksimalni iznos za projekte za mlade biti 20 tisuća kuna.

tklopotan / www.sjever.hr
12.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.