Now Reading:
Međimurska županija nagrađuje izvrsnost: uručene nagrade za 204 najuspješnija mentora osnovnih i srednjih škola
Full Article 3 minutes read

Međimurska županija nagrađuje izvrsnost: uručene nagrade za 204 najuspješnija mentora osnovnih i srednjih škola

Međimurska županija je u ponedjeljak nagradila svoje najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike. Naime, održana je svečana podjela nagrada najboljim mentorima na školskim natjecanjima, susretima i smotrama održanim u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021.

U sklopu projekta „Umjetnici i učitelji” nagrađeno je 128 učitelja i nastavnika međimurskih osnovnih škola kojima je županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i kulturu Blaženka Novak uručila likovna djela akademskih umjetnika.

Nagrađenima je uime Međimurske županije čestitao i zamjenik župana Josip Grivec koji im je zahvalio na svemu što čine za učenike, što im daruju svoje slobodno vrijeme dajući im znanje što se svakako vidi po rezultatima.

– Međimurska županija već niz godina, a nastavit će i dalje, vodi brigu o svemu vezanom uz obrazovanje u onoj mjeri u kojoj maksimalno može – dodao je zamjenik Grivec.

Pročelnica Novak naglasila je kako sva natjecanja, susreti i smotre ne znače puno samo učiteljima kao stručnjacima koji na taj način odmjeravaju svoj način rada i žele omogućiti učenicima da se dokažu i izraze ono što žele kao mladi ljudi već i roditeljima koji su ponosni na svoju djecu.

Znamo da su uspjesi koji su postignuti u ove dvije godine, postignuti uz izniman napor radom od kuće. Međimurska županija vam nastoji osigurati sve ono što je potrebno, ali najvažnije nam je ulagati u ljude, u vas, profesore, nastavnike i učitelje koji možete osigurati napredak našeg obrazovnog sustava i njegovo poboljšanje tamo gdje je potrebno – rekla je Novak te naglasila da su skoro sve škole obnovljene i da uskoro kreće i centar kompetentnosti u Tehničkoj školi.

Jedna od nagrađenih učiteljica je Silvija Kosec, učiteljica razredne nastave. Kosec je bila mentorica učenicima prvog i drugog razreda koji su ostvarili velik uspjeh plasirajući se na državnu smotru iz Građanskog odgoja i obrazovanja.

– To je znak entuzijazma, rada i ne odustajanja u ovom iznimno teškom stanju u kojem su učitelji izloženi svim izazovima i vidi se da nikad ne prestaju raditi. Svaka nagrada i svako priznavanje našeg truda je hvalevrijedno, to je lijepo za sve nas mentore – poručila je Kosec.

Nagrađeno je i 76 profesora srednjih škola. Jedan od njih je Mladen Tota, prof. povijesti i geografije, iz Srednje škole Čakovec, čiji je učenik bio županijski prvak prošle godine i sudjelovao je na državnom natjecanju.

– Prije svega, trebalo bi nagraditi učenike jer je to njihov uspjeh. Mi smo tu da ih malo usmjerimo i mentoriramo. Ovo je nagrada svakom pojedincu za rad i trud – kazao je Tota.

Uz mentore, nagrađeni su i ravnatelji međimurskih osnovnih i srednjih škola.

tklopotan / www.sjever.hr
11.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.