Now Reading:
Mursko Središće: novi semafori, kamere, pješačke staze i prijelazi za veću sigurnost građana i vozača
Full Article 2 minutes read

Mursko Središće: novi semafori, kamere, pješačke staze i prijelazi za veću sigurnost građana i vozača

U Murskom Središću u tijeku je provođenje projekta aglomeracije koji obuhvaća i saniranje ulica zbog čega se kontinuirano traži rješenje za normalno i sigurno odvijanje prometa na dobrobit stanara, pješaka i vozača.

Zbog toga je u petak gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održao sastanak i obišao teren s predstavnicima Hrvatskih cesta, PU međimurske i Županijske uprave za ceste.

Na ulasku u sam grad postavljen je semafor „palim crveno” te semafor za pješački prijelaz koji se omogućiti zaustavljanje svih vozila koja voze brzinom većom od 50 km/h i siguran prijelaz svim pješacima. Uz to, preselit će se i kamera za nadzor brzine. Ona će biti postavljena bliže centru grada i tako regulirati promet glavnom ulicom i riješiti pitanje raskrižja ulica J.B.Tita, Tekstilne i Marka Kovača što je prepoznato kao ključni problem dosad.

Na raskrižju ulica Marka Kovača, Slatine i Poljske postavljen je semafor „palim crveno”, a na ulazu u naselja postavit će se vibro trake. Kod doma za starije postavit će se svijetleća konzola koja će upozoriti na pješački prijevoz, dok će se čitava Ulica Vladimira Nazora rekonstruirati, dobiti novi sloj asfalta i pješačke staze s obje strane ulice, a zamijenit će se i plinske i vodovodne instalacije.

Svi radovi trebali bi biti završeni do početka prosinca.

U planu je i izgradnja pješačke staze u Poljskoj ulici u kojoj će se brzina, kao i u Ulici Matije Gupca ograničiti na 40 km/h. Semafori u samom centru naselja trebali bi se postaviti 2022. godine, a u Martinskoj ulici postavit će se pješački prijelazi.

Sigurnost se neće povećati samo u gradu, nego i u okolnim naseljima. U Štrukovcu je postavljena kamera za nadzor brzine, osvijetlit će se pješači prijelazi, a od Slemenica do Murskog Središća izgradit će se pješačko – biciklistička staza.

Između Peklenice i Murskog Središća postavljena je velika fekalna cijev, a ŽUC iduće godine planira izgradnju pješačko-biciklističke staze i između ta dva naselja, dok bi se godinu dana kasnije ona trebala izgraditi i između Murskog Središća i Hlapičine.

Grad Mursko Središće time će trajno riješiti pitanje sigurnosti prometa na svom području.

www.sjever.hr / mursko-sredisce.hr
09.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.