Now Reading:
U Zagorju od korone preminula jedna osoba, situacija na covid odijelu zasada stagnira, Vančina apelira na cijepljenje!
Full Article 3 minutes read

U Zagorju od korone preminula jedna osoba, situacija na covid odijelu zasada stagnira, Vančina apelira na cijepljenje!

Na području Krapinsko – zagorske županije evidentirano je 38 novih osoba pozitivnih na koronavirus.

Oporavilo se 26 osoba te trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze osoba s područja Krapinsko – zagorske županije iznosi 318. U samoizolaciji se nalazi 421 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana nalazi se 23 osoba pozitivnih na SARS CoV-2, među kojima 6 na respiratoru. Preminula je 1 COVID pozitivna osoba.

Načelnik Stožera Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber kazao je kako u zdravstvenim ustanovama evidentirano 5 pozitivnih, u socijalnoj skrbi 8 pozitivnih korisnika i petero djelatnika, a u školama je ukupno 34 pozitivna učenika u 18 škola.

-Prošli tjedan smo imali 41, ali u 17 škola. Imamo deset pozitivnih djelatnika u osam škola, a prošli tjedan smo imali osam pozitivnih u pet škola – izvijestio je Skuliber.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina izvijestio je o stanju u bolnici.

– Trenutačno imamo 16 pacijenata na covid odijelu dok u jedinici intenzivnog liječenja imamo njih 7, od toga 6 na respiratoru. Moramo biti sretni da u zadnjih 3-4 dana brojka stagnira. Bili smo na 25 pacijenata sada imamo 23 i nadam se da se ta brojka neće povećavati s obzirom da covid odijel broji 20 kreveta – kazao je Vančina i pozvao građane da se cijepe kako bi djelatnici bolnice mogli što bolje brinuti i pacijentima.

Vančina se osvrnuo i na nedavno uvedene obavezne Covid potvrde za zdravstvene djelatnike. Naglasio je kako se od ponedjeljka, sukladno odluci Stožera djelatnici koji nemaju valjane Covid potvrde testiraju.

-Ukupno 146 djelatnika je testirano. Samo jedna djelatnica je odbila testiranje. Radi se o spremačici koja je udaljena s posla, a svi ostali su se normalno testirali. Do danas smo imali 218 testiranih djelatnika. Ta brojka sigurno više nije 146 nego je 105 obzirom da se oni koji su preboljeli koronavirus u proteklih 12 mjeseci sukladno odluci Stožera više ne moraju testirati. Naši djelatnici se redovno testiraju, ali ima među njima i cijepljenih pa čekaju da im Covid potvrda stupi na snagu – poručio je Vančina te svima uputio poziv na cijepljenje pozvao kako bi se djelatnicima bolnice omogućio nesmetan rad.

-Prvom dozom cijepile su se 53.393 osobe, drugom dozom 47.712 osoba, ukupno 101.105 doza. U postocima na odraslo stanovništvo prvom dozom to je 42,9 posto, drugom dozom 38,4 posto. Postotak završenog cijepljenja u odnosu na ukupni broj stanovnika je 40,1 posto. Postotak završenog cijepljenja u odnosu na odraslo stanovništvo je 47,8 posto – rekao je Tomislav Jadan, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije.

abrkic/sjever.hr
08.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.