Now Reading:
FOTO: Trg Antuna Mihanovića postao Europa u malom – službeno otvorena jubilarna “Zahvala jeseni u Klanjcu” u punom sjaju!
Full Article 2 minutes read

FOTO: Trg Antuna Mihanovića postao Europa u malom – službeno otvorena jubilarna “Zahvala jeseni u Klanjcu” u punom sjaju!

U subotu je u Klanjcu službeno otvorena jubilarna, 20. Zahvala jeseni čiji je značaj za ovaj grad od velike važnosti. Naime, manifestacija je unatrag 20 godina rasla sve više i više, a ova je godina od posebne važnosti budući da je prošlogodišnja manifestacija bila skromnija zbog pandemije.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar naglasio je kako je njemu kao Klanjčaninu, ali i županu ova manifestacija posebno prirasla srcu.

Mi Zagorci smo posebno vezani uz mjesto iz kojeg potječemo. Ja sam nekako stasao uz ovu manifestaciju i kao predsjednik Gradskog vijeća i kao gradonačelnik. Razvijali smo ju cijelo vrijeme i došli smo do lijepe obljetnice, 20 godina – pojasnio je Kolar dodavši kako ove godine manifestacija ima devet partnera iz sedam europskih zemalja što je važno za upoznavanje drugih kultura, običaja, stjecanje novih prijatelja, kao i za promociju Klanjca i čitavog Zagorja.

Gradonačelnik Klanjca Zlatko Brlek istaknuo je zadovoljstvo zbog održavanja ove jubilarne, 20. Zahvale jeseni koja koja je u dugi niz godina prerasla iz jedne male, domaće u veliku manifestaciju.

– Tome su puno doprinijeli i naši projekti kao što je Europa za građane, a po bratimljenju gradova i dobivanju sredstava vjerojatno smo i najuspješniji. Posebno veseli što je naš Trg Antuna Mihanovića Europa u malom – rekao je Brlek.

Pojasnio je kako će se ove godine manifestacija odvijati u četiri dana, a program u kojem sudjeluju i europski partneri, obilježit će brojna događanja, uz to i dva velika koncerta.

U petak na Klanječkoj večeri na kojoj su svi domaći glazbenici izvodili svoje točke trg je zaista bio prepun. Sigurni smo da će i u ova dva dana biti velika posvećenost. Ovo je jedan lijep turistički proizvod i promocija grada Klanjca – zaključio je.

Snježana Horvatin, ravnateljica Kulturnog centra Klanjec kazala je kako se ovogodišnja manifestacija zbog epidemioloških mjera odvija u nešto manjem obimu nego prethodnih godina, no ipak, dobra, stara atmosfera vratila se na klanječki trg.

– Maksimalno smo se potrudili, a u tijeku je i peto izdanje Europe za građane. Dio naših partnera pokazat će dio svog kulturnog rada. U subotu ujutro imali smo različite tribine i prezentaciju Nacionalnog plana Una. U ovogodišnjem programu fokusirali smo se na Zeleni plan Europske unije – rekla je Horvatin.

tklopotan/mčaržavec/www.sjever.hr
02.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.