Now Reading:
Varaždinsko Gradsko vijeće hitno zbog buseka, spominjana i „kiparska kolonija“
Full Article 3 minutes read

Varaždinsko Gradsko vijeće hitno zbog buseka, spominjana i „kiparska kolonija“

Jednoglasno je Gradsko vijeće Varaždina u četvrtak na hitnoj sjednici održanoj preko Zooma dalo suglasnost Čistoći na Opće uvjete isporuke komunalne usluge prijevoza putnika, što je preduvjet za da se u gradu nastavi prijevoz putnika busekima.

Iako je odluka donijeta jednoglasno, prethodila joj je dugotrajna rasprava. Gradonačelnik Neven Bosilj naglasio je da da se radi o tehničkoj sjednici, a hitnost je zbog nemara Čistoće pa je novi direktor gradskoj upravi dostavio Opće uvjete kako bi se izbjegle moguće kazne za provođenje usluge koju koristi oko 125.000 putnika godišnje.

Ivan Čehok je rekao da vijećnici ne znaju sve relevantne činjenice, kao i cijenu karte, te ovakvu sjednicu nazvao dokazom nesposobnosti Nevena Bosilja.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili odluku.

Prije te jedine točke dnevnog reda, u aktualnom satu Damir Habijan je govorio o aktualnoj temi koju je nazvao „kiparskom kolonijom“. Pitao je tko je naručio kipove redovnika i kolika je cijena te tko je od autora tražio da preoblikuje „grčko-židovski“ nos.

Gradonačelnik Bosilj je odgovorio da je na početku mandata potpisao ugovor s autorom nakon zaključka o nabavi koji je ostavio bivši gradonačelnik, da je cijena 352 tisuće kuna i 88 tisuća kuna PDV-a te da je postavljanje kipova izazvalo nevjericu predstavnika Crkve. Dodao je da se nada da će autor pronaći zajednički jezik s crkvenim predstavnicima, a da će se gradska uprava baviti pametnijim stvarima.

Habijan je upitao i do kada će se odvijati dvosmjenska nastava u Drugoj, Četvrtoj i Šestoj osnovnoj školi.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković odgovorio je da je zadaća ravnatelja da na temelju epidemiološke situacije organiziraju nastavu, a pritisnuti vremenom na početku školske godine zahtjev je bio dvosmjenska nastava što su im i potvrdili. Dodao je da brojke trenutno nisu problematične i ukoliko ove škole odluče da su se stekli uvjeti za jednosmjensku nastavu, to će se i uvažiti.

Čehok je pitao kakav je odgovor Fonda za zaštitu okoliša o mogućnosti sufinanciranja zbrinjavanja baliranog otpada ako se kupi MBO postrojenje. Bosilj je odgovorio da su u intenzivnim kontaktima s Fondom i Ministarstvom te da će se, kad se prikupe odgovori, održati tematska sjednica Gradskog vijeća.

Čehok je pitao i o rješenju kućanske rampe, odnosno o spojnoj cesti Wissertove i Supilove umjesto podvožnjaka te ima li to uporište u GUP-u. Gradonačelnik je rekao da sedmero stručnjaka priprema idejno rješenje i da vjeruje da će se uspjeti riješiti EU novcem, uvrštenjem u Razvojni sporazum Sjever.

n.kalajdžija / www.sjever.hr
01.10.2021.

Input your search keywords and press Enter.