Now Reading:
OB Koprivnica i dalje radi u punom opsegu; cijepljeno je 90% liječnika i preko 70% medicinskih sestara
Full Article 2 minutes read

OB Koprivnica i dalje radi u punom opsegu; cijepljeno je 90% liječnika i preko 70% medicinskih sestara

Sve zdravstvene djelatnosti u Općoj bolnici Koprivnica rade u punom opsegu uključujući i stacionarni dio, akutne bolničke krevete i dnevne bolnice sukladno narudžbama pacijenata i liste čekanja. Isto tako, sva dijagnostika je u potpunosti aktivna, radi i prima pacijente.

Ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić kazao je da je bolnica kao sustav spremna ukoliko dođe situacije koja se dogodila prošle godine u drugom valu.

Ravnatelj Devčić osvrnuo se i na posjete u bolnici.

U OB Koprivnica i dalje će biti dopuštene posjete pacijentima, ali svi koji dolaze u posjete moraju imati covid potvrde ili moraju imati negativan pcr test ne stariji od 48 sati. Posjete su dozvoljene na način da pacijentu može doći jedna osoba dnevno – kazao je Devčić dodavši da su za odjel pedijatrije i rodilišta posjete specifično regulirane.

Dođe li do povećanja kapaciteta kao što je to bilo u posljednja tri vala, odjeli za fizikalnu terapiju će se izmijesiti i ti će prostori biti omogućeni za Covid odjel.

Treba napomenuti kako je u OB Koprivnica više od 90% liječnika cijepljeno i nešto više od 70% medicinskih sestara. U ovaj postotak uključeni su i oni koji su preboljeli Covid.

m.sopek/sjever.hr 29.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.