Now Reading:
BeActive u Varaždinu: Razne sportsko-rekreativne aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta – uključite se i vi!
Full Article 3 minutes read

BeActive u Varaždinu: Razne sportsko-rekreativne aktivnosti u sklopu Europskog tjedna sporta – uključite se i vi!

Već sedmu godinu zaredom, u Hrvatskoj se obilježava Europski tjedan sporta. Ove godine, u inicijativu koju predvodi Europska komisija, uključio se i Grad Varaždin što je nastavak „Zdravog pokreta”, tjelesnog vježbanja i rekreacije, koji se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina kontinuirano održava na stadionu Sloboda.

Iako se Varaždin u službeno obilježavanje Europskog tjedna sporta uključio tek ove godine, Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina kroz čitavu godinu radi na projektima čiji cilj je poticati građane na kontinuirano bavljenje sportom.

Od ljetnih i zimskih kampova, Olimpijskog festivala dječjih vrtića, Zdravog pokreta, biciklijade i humanitarne utrke, pa do novog projekta – štafetni triatlon, Zajednica sportskih udruga brine da slogan Europskog tjedna sporta „BeActive” među građanima živi cijelu godinu.

Obilježavanje Europskog tjedna sporta započelo je u četvrtak u sportskoj dvorani Graberje, natjecanjem učenika Strojarske i prometne škole u nogometu i graničaru.

Aktivnosti su nastavljene u petak natjecanjem djece vrtićke i osnovnoškolske dobi u ekipnim sportovima, pod vodstvom trenera Nogometne akademije „Lumen“ i Atletskog kluba „Sloboda“. Djeca su se na zajedničkom treningu natjecala u nogometu i graničaru, a mali nogometaši okušali su se i u atletici, dok su atletičari isprobali kako je to biti nogometaš.

U subotu je na redu bila plesna večer na kojoj su nastupili članovi Sportskog plesnog kluba „Valcer“, Plesnog kluba“ Feel“ i Plesnog kluba „Plan B“, koji su pokazali svoje plesno umijeće u standardnim, latinoameričkim i suvremenim plesovima te stilu show dance.

Kako je naglasila stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina, Anica Sitar, Europski tjedan sporta obilježava se raznim sportsko-rekreativnim aktivnostima namijenjenim različitim skupinama ljudi.

-Cilj je poticati i uključivati zajednicu u sport i sportsku rekreaciju tijekom cijele godine. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, spol, podrijetlo ili razinu tjelesne pripremljenosti. U inicijativu se ove godine uključio i Grad Varaždin kako bi građane dodatno poticali na bavljenje sportom i tako poboljšali njihovo zdravlje – poručila je Sitar.

Ravnateljica Strojarske i prometne škole, Snježana Klarić, čiji su učenici otvorili Europski tjedan sporta, predsjednik Nogometne akademije „Lumen“ Tomislav Jelenski, te predstavnice plesnih klubova Adriana Pupavac, Romana Ratkaj i Martina Palošika Čonda, istaknuli su važnost uključivanja mladih u bavljenje sportom, prije svega radi njihovog zdravlja, a poručili su i da je potrebno sport dodatno uključiti u obrazovanje djece i mladih.

Tjedan sporta u nedjelju seli na Gradske bazene Varaždin gdje će Plivački klub „Vidra“ pod vodstvom trenerice Višnje Bunić organizirati sat plivanja za osobe s invaliditetom. U ponedjeljak i srijedu od 19 do 20 sati u sklopu „Zdravog pokreta” na stadionu Sloboda održava se besplatno vježbanje za sve zainteresirane građane, dok u utorak slijedi međunarodna biciklistička utrka CRO race u kojoj će Varaždin biti domaćin cilja prve etape. Uz to, održat će se i virtualna utrka za djecu Kids CRO race.

www.sjever.hr
26.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.