Now Reading:
DOLAZI JESEN Stiže promjena s kojom će se vrijeme prilagoditi dobu godine
Full Article 2 minutes read

DOLAZI JESEN Stiže promjena s kojom će se vrijeme prilagoditi dobu godine

Nakon iznadprosječne topline te razmjerno dugog većinom sunčanog i suhog razdoblja u rujnu, ulazimo u promjenljivo razdoblje s kojim lokalno može biti izraženijih pljuskova i grmljavine uz obilniju oborinu, osobito u petak. Temperatura zraka će se u petak sniziti na vrijednosti ponegdje i 10-tak stupnjeva niže od dosadašnjih, što će biti uglavnom primjerenije dobu godine, tvrde prognostičari DHMZ-a.

Umjereno i pretežno oblačno, povremeno uz kišu, a lokalno će biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u zapadnim predjelima. Na kopnu će slab do umjeren jugozapadnjak okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo i jugozapadni vjetar koji će na srednjem dijelu prolazno okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 18 na kopnu i od 18 do 23 °C na Jadranu. Najviša dnevna u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu između 23 i 28 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Uz naoblaku, kišu i pad temperature zraka, meteoropati će se žaliti na umor, glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda a mogu biti i slabijeg raspoloženja. Tegobe koje inače osjećaju reumatičari mogu biti pojačane.

www.sjever.hr/DHMZ
17.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.