Now Reading:
Biciklom kroz Štrigovu – pridružite se i vi Europskom danu suradnje i upoznajte nove atrakcije i lokalitete
Full Article 1 minutes read

Biciklom kroz Štrigovu – pridružite se i vi Europskom danu suradnje i upoznajte nove atrakcije i lokalitete

Povodom Europskog dana suradnje u sklopu projekta „CSA-CycleSeeing Attractour” ove subote s početkom u 14 sati održat će se biciklijada u Štrigovi.

Projekt „CSA-CycleSeeing Attractour” sufinanciran je iz programa Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014-2020. Europskog fonda za regionalni razvoj. Europski dan suradnje slavi se oko 21. rujna svake godine kako bi se naglasili i prezentirali pozitivni rezultati europske suradnje, a obilježava se lokalnim događajem u kojem zajednica može vidjeti kako prekogranična suradnja poboljšava živote unutar i izvan Europe.

Biciklijadu će voditi Turistička zajednica općine Štrigova, a kružna staza duljine 11.4 kilometara prolazi Pušipelovom biciklističkom stazom. Ovaj događaj namijenjen je široj publici i mogu se uključiti svi zainteresirani.

Osim europske suradnje, cilj događaja je i promicanje prirodne i kulturne baštine Štrigove te novih atrakcija u destinaciji pa se na stazi nalaze i punktovi na kojima će se sudionici upoznati s lokalitetima poput dvorca Banfi i crkve sv. Jeronima. Uz to, na kraju biciklijade, pripremljeni su i sadržaji za najmlađe koji se moći uživati u kreativno-sportskim radionicama.

Prijaviti se možete putem društvenih mreža i e-maila Turističke zajednice općine Štrigova: tz@strigova.info. Detaljnije informacije dostupne su ovdje.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / visitmedimurje.com
14.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.