Now Reading:
U Varaždinu održan jubilarni 20. susret povijesnih postrojbi
Full Article 1 minutes read

U Varaždinu održan jubilarni 20. susret povijesnih postrojbi

Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Neven Bosilj u subotu je u Gradskoj vijećnici primio predstavnike povijesnih postrojbi koje borave u Varaždinu na jubilarnom 20. Susretu povijesnih postrojbi.

Na poziv Varaždinske građanske garde odazvale su se postrojbe iz cijele Hrvatske i dvije iz inozemstva: Hrvatski sokol Osijek, Trenkovi panduri Požega, Gradska straža Požega, Husarska garda Varaždin, Zrinska garda Čakovec, Keglevićeva straža Kostel, Križevačka djevojačka straža, Karlovačka građanska garda, 10. Satnija Ivanić Grad, Gradska garda Samobor, Krapinski Ilirci Krapina, Gradska straža Bakar, Bjelovarski graničari – Husari 1756, Hajdučka družina Mijata Tomića i Burgergarde Ravensburg.

Nakon mimohoda gradskim ulicama i polaganja vijenaca, postrojbe su se postrojile na Trgu kralja Tomislava gdje je zapovjednik varaždinskih Purgara Dražen Loparić predao prijavak gradonačelniku. U Gradskoj vijećnici zatim je upriličen tradicionalan prijem za predstavnike postrojbi na kojem im je gradonačelnik Bosilj iskazao zahvalnost što okupljanjem u Varaždinu doprinose da se očuva ova lijepa tradicija. Istaknuo je kako ga veseli da se u rad ovakvih udruga uključuje i mnogo mladih te ih pozvao da se iduće godine ponovno okupe u Varaždinu gdje će uvijek biti dobrodošli.

www.sjever.hr/varazdin.hr
12.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.