Now Reading:
Dodijeljena priznanja zagorskim tvrtkama za dugogodišnje poslovanje, župan Kolar: Orijentiranost na proizvodnju 90-ih godina danas se pokazuje kao plus!
Full Article 3 minutes read

Dodijeljena priznanja zagorskim tvrtkama za dugogodišnje poslovanje, župan Kolar: Orijentiranost na proizvodnju 90-ih godina danas se pokazuje kao plus!

U prostoru obrtničke komore u Krapini 10. rujna održana je svečana dodjela priznanja za dugogodišnje poslovanje tvrtkama koja su uručili župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar i predsjednik Županijske komore Krapina Josip Grilec.

Župan Kolar uputio je čestitke na tridesetgodišnjim poslovanjima tvrtki s područja Zagorja i zahvalio im na doprinosu gospodarstva, ali i cjelokupnog razvoja Krapinsko – zagorske županije.

Uvjeti tijekom stvaranja firmi bili su sve samo laki. Naše gospodarstvo je čvrsto, na dobrim temeljima, naša izvozna orijentiranost omogućuje postizanje sjajnih rezultata. Pad od samo nešto manje od tri posto i u ukupnim prihodima i dobitima, zanemariv je. Posebno je bitno da se sačuvala ogromna većina radnih mjesta, da se i dalje pažljivo prate europski fondovi, da se povlače sredstva, da se investira u ljude, u nove tehnologije… Već niz godina pokrivenost izvoza u Krapinsko – zagorskoj županiji iznosi negdje oko 180 posto, dok je to u Republici Hrvatskoj to negdje oko 60 posto. Ta orijentiranost na proizvodnju 90-ih godina danas se pokazuje kao plus – poručio je Kolar i dodao kako se veliki trud ulaže u deficitarna zanimanja koja su danas sve traženija i koja su budućnost gospodarskog rasta.

– Danas smo podijelili priznanja za firme koje su davne 1999. godine imale hrabrosti da samostalno pokrenu biznis. Trebalo je imati hrabrosti, volje, znanja i umijeća, a to dokazuju svojim dugogodišnjim radom. Priznanja za 30. godina neprekidnog rada zasigurno su dodatna motivacija, a komora Grada Krapine time se ponosi – kazao je predsjednik Grilec.

U ime dobitnika priznanja, prisutnima se obratila Brigita Verner Čović, osnivačica, suosnivačica i direktorica tvrtke Verner metal export-import d.o.o. iz Zlatar Bistrice.

– Bilo je teško 90-te godine odlučiti se na osnivanje firme i na prelazak na privatno poduzetništvo. Osobno dolazim iz poduzetničke obitelji i meni nije bilo tako teško, ali mnogima je pretpostavljam bilo jako teško. Trebalo je puno hrabrosti da bismo došli do ovih 30 godina poslovanja, trebalo je puno znanja i stručnosti. Sada su opet teška vremena za poslovanje. Na svu sreću, naša Vlada je omogućila mnogima da opstanu i zadrže radna mjesta i na tome im hvala – rekla je Verner Čović i posebnu zahvalu uputila djelatnicima tvrtke i vjernim poslovnim partnerima koji su omogućili toliko godine uspješnog rada.

mčaržavec/www.sjever.hr
10.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.