Now Reading:
TJEDAN DANA NAKON OTVARANJA Obišli smo varaždinske kafiće i provjerili vraćamo li se na ‘staro normalno’
Full Article 2 minutes read

TJEDAN DANA NAKON OTVARANJA Obišli smo varaždinske kafiće i provjerili vraćamo li se na ‘staro normalno’

Iza nas je prvih tjedan dana otkada su odukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske nakon devet mjeseci otvoreni zatvoreni dijelovi ugostiteljskih objekata.

Odlučili smo provjeriti kakva je situacija u Varaždinu i obišli nekoliko kafića kako bi čuli dojmove iz prve ruke. Kako je još uvijek lijepo vrijeme u zatvorenim prostorima nema prevelike gužve, no to se razlikuje od kafića do kafića.

Tako nam je konobar Lovro iz jednog ugostiteljskog objekta na Korzu rekao da gosti u zatvorenom dijelu kafića ima podjednako i u jutarnjim i u večernjim satima dok je u susjednom objektu malo drugačija priča.

– Gosti nam dolaze pretežito ujutro kada je vani još hladno, ali s obzirom na to da je vani još toplo radije biraju terasu pa se prema večeri kako pada temperatura sele unutra – opisuje konobar Marko.

Za razliku od Korza, lokale na Stančićevom trgu zauzimaju pretežito školarci.

– Naše unutarnje prostorije uglavnom zauzimaju školarci koji dolaze prije početka i po završetku nastave dok su stariji još uvijek više-manje po terasama- ispričao nam je konobar Lovro.

Konobarica Kristina iz kafića preko puta kaže kako je gužva u zatvorenom dijelu bila samo prvog dana škole kada su kafić okupirali školarci nakon što su preuzeli raspored te gosti zasada i dalje još uvijek radije biraju ispijanje kave na terasi pod suncem.

Poznata varaždinska kavana svoje unutarnje prostore ima otvorene već neko vrijeme s obzirom da je u kategoriji pripreme slastica i jednostavnih jela to bilo ranije dozvoljeno, a ugostitelj Josip ističe da se unutarnji prostori pune usporedno s vanjskima i ovisno o vremenskim prilikama.

U popularnu varaždinsku pivnicu, kako nam priča konobar Vladimir, preko dana svrati tek pokoji gost na svoju pauzu iz okolnih ureda dok veću gužvu u popodnevnim satima naprave većinom srednjoškolci i mladi.

Svi ugostiteljski objekti koje smo obišli strogo se pridržavanju epidemioloških mjera – dezinfekcijska sredstva na ulazu, propisan razmak među stolovima i ulazak sa zaštitnim maskama.

Naposljetku, svi su ipak složni u jednom – situacija je još daleko od one kakva je bila prije pojave koronavirusa, ali i optimistični jer će se ljudi dolaskom hladnijih dana sve više povlačiti u zatvorene prostore.

abrkic/sjever.hr
09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.