Now Reading:
Opet sjeo pijan za volan – prijeti mu ogromna novčana kazna, ali i druge sankcije
Full Article 1 minutes read

Opet sjeo pijan za volan – prijeti mu ogromna novčana kazna, ali i druge sankcije

Policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin u srijedu su, u kasnim večernjim satima, u Optujskoj ulici u Varaždinu zaustavili vozača osobnog vozila kojim je upravljao 32-godišnjak.

Provjerama je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.86 g/kg. Također je utvrđeno da je vozio za vrijeme kad mu je vozačka dozvola oduzeta rješenjem policijske postaje dok ne izvrši izvanredni liječnički pregled. Obzirom da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih prekršaja, muškarac je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje, do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Okrivljenom muškarcu prijeti novčana kazna do 40000 kuna i kazna zatvora do 120 dana, zatim zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 15 mjeseci , a nakon pravomoćnosti odluke o prekršaju, upisat će mu se i 12 negativnih prekršajnih bodova, nakon čega mu prijeti poništenje vozačke dozvole.

foto: ilustracija
www.sjever.hr
09.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.