Now Reading:
SUVREMENO U ZAGORJU: Dajte si priliku i upoznajte performerske estetike!
Full Article 2 minutes read

SUVREMENO U ZAGORJU: Dajte si priliku i upoznajte performerske estetike!

Ples, pokret, cirkus – ne propustite uzbudljive predstave programa Suvremeno u Zagorju od nedjelje 12. rujna do subote 19. rujna!

Suvremeno u Zagorju je program orijentiran na promociju i prezentaciju domaće i međunarodne suvremene plesne i cirkuske umjetnosti. Detaljan program donosimo vam u nastavku!

Program počinje ove nedjelje, 12. rujna u Humu na Sutli s produkcijom Škvadre i predstavom “Bazen”, u 18 sati u Vetroparku. U utorak, 14. rujna u Klanjec dolazi produkcija Lazuz iz Francuske s predstavom “Baktana” s početkom u 18 sati na školskom igralištu OŠ Antuna Mihanovića. U Gornjoj Stubici, 16. rujna s početkom u 18 sati predstavlja se Petra Najman s predstavom “Moja smrt i ja” na školskom igralištu OŠ Matije Gupca. U Zabok, 18. rujna na igralište kraj skateparka dolazi predstava Love Will Tear Us Apart kojom će se predstaviti Petra Hrašćanec i Saša Božić s početkom u 19 sati.

Ulaz je na navedene programe je besplatan, a glavni je cilj publici približiti suvremeni ples, pokret i cirkus, te izmicanjem iz zatvorenih izvedbenih prostora i postavljanjem na javne prostore koji inače nemaju izvedbenu namjenu, doprinijeti otkrivanju i popularizaciji suvremenih performerskih estetika u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Nositelj programa je udruga Kućni kolektiv, a realizira se u suradnji s GOKUL-om iz Zaboka, Humskom udrugom mladih, udrugom Kajkaviana te umjetničkim organizacijama Škvadra i de facto iz Zagreba, kolektivom ROOM100 iz Splita i Studiom za suvremeni ples.

Program je sufinanciran sredstvima Krapinsko-zagorske županije i Grada Klanjca, a detalje o predstavama pronađite na klik.  

FOTO: Studio za suvremeni ples

www.sjever.hr
07.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.