Now Reading:
Brojna događanja obilježila drugi dan 53. Križevačkog velikog spravišča
Full Article 3 minutes read

Brojna događanja obilježila drugi dan 53. Križevačkog velikog spravišča

Drugi dan 53. Križevačkog velikog spravišča krenuo je već u jutarnjim satima.

U organizaciji Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci održana je još jedna Tržnica knjiga koja je okupila brojne ljubitelje knjiga. Održana je i radionica izrade lutaka i plakata na Nemčićevom trgu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dok su se na Strossmayerovom trgu veliki i mali mogli okušati u Križevačkim igrama starih sportova koje je pripremilo Društvo sportske rekreacije Križevci.

Svim posjetiteljima bila je omogućena besplatna tura Spraviščem uz stručno vodstvo vodiča, a svi kreativci mogli su se uključiti u kreativnu radionicu za odrasle koju je pripremila Jadranka Šogorić.

Gradski muzej Križevci je provodio radionicu izrade bilikuma uz vodstvo Kristine Vuković u kojoj su uživali i veliki i mali.

U popodnevnom programu Gradski puhački orkestar Križevci održao je tradicionalni POOHfest – nastup puhačkih orkestara, dok su Križevačke mažoretkinje predstavile svoje kreativne koreografije. Križevačka astronomska udruga omogućila je promatranje sunca na Nemčićevom trgu s dva teleskopa preko dvije vrste filtera.
U sklopu KUFER festivala, koji organizira Udruga K.V.A.R.K., održan je klaunski show „Klaun Ludek“ i žonglerski show „Kesten i papaja“ koji je oduševio brojnu djecu.

Na ovogodišnje Spravišče došle su brojne hrvatske povijesne postrojbe – Hrvatski sokol Vinkovci, Hrvatski sokol Osijek, Gradska straža Požega, Varaždinska građanska garda i Narodna garda Samobor koje su se zajedno s Križevačkom djevojačkom stražom postrojile na Strossmayerovom trgu i predale prijavak zamjeniku gradonačelnika Danijelu Šašku. Nakon predstavljanja postrojbi održano je i pucanje iz križevačkog topa.

Dan je završio s Večeri vina i čvaraka na kojoj su posjetitelji uz tamburaše mogli uživati u kvalitetnim domaćim vinima i čvarcima, u dvorištu Galerije K2 održan je nastup DJ-a Ivana Šimoneka, a na glavnoj pozornici na Strossmayerovom trgu održan je koncert Slavonskih lola.

I danas vas očekuju brojna događanja, a cijeli program možete vidjeti na www.spravisce.com.

www.sjever.hr/krizevci.hr 05.09.2021.

Input your search keywords and press Enter.