Now Reading:
Epidemiološka situacija u Varaždinskoj županiji: Čusek Adamić: Ako želimo kontrolirati kretanje virusa i zdravlje u našoj zajednici, onda se treba cijepiti i postići željeni cjepni obuhvat od 70 posto!
Full Article 2 minutes read

Epidemiološka situacija u Varaždinskoj županiji: Čusek Adamić: Ako želimo kontrolirati kretanje virusa i zdravlje u našoj zajednici, onda se treba cijepiti i postići željeni cjepni obuhvat od 70 posto!

Nakon što su testirane 233 osobe, u Varaždinskoj županiji jučer je potvrđeno osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Oporavilo se deset osoba i broj aktivnih slučajeva je 65. 

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je deset pacijenata.       

Broj novih slučajeva zaraze u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 43, a 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 72.

– Vidljiv je porast novooboljelih koji je očekivan s obzirom na uzlazni trend obolijevanja u cijeloj Hrvatskoj. Virus će uvijek pronalaziti osjetljive osobe koje nisu cijepljene i koje dosad nisu preboljele COVID-19. Ako želimo kontrolirati kretanje virusa i zdravlje u našoj zajednici, onda se treba cijepiti i postići željeni cjepni obuhvat od 70 posto. Broj oboljelih u bolnici je 10 i tu se vidi porast u odnosu na prošli tjedan – rekla je dr. Katica Čusek Adamić, voditeljica Epidemiološke djelatnosti Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u Varaždinskoj županiji je prvom dozom cijepljeno 46 posto ukupnog stanovništva, a s obje doze 42,4 posto stanovništva.

Gleda li se odraslo stanovništvo, prvom dozom je cijepljeno 55,2 posto starijih od 18 godina, a s obje doze njih 50,9 posto.

Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije cijepljenje za veći broj građana organizira sutra, u srijedu 01. rujna u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu od 8 do 13 sati – cijepljenje drugom dozom AstraZenece i Pfizera za građane koji su prvom dozom cijepljeni 28. srpnja, 29. srpnja i 31. srpnja (u Ludbregu), te cijepljenje prvom dozom Pfizera za sve zainteresirane građane bez prethodne najave.

www.sjever.hr
31.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.