Now Reading:
Ljubitelji oraha došli su na svoje! Donosimo recept za ukusne Žute štangice!
Full Article 2 minutes read

Ljubitelji oraha došli su na svoje! Donosimo recept za ukusne Žute štangice!

Hladnije vrijeme donijelo nam je i želju za nečim slatkim, nečim pečenim, domaćim i jednostavnim. Jednostavan biskvit od oraha sa žutom glazurom idealan je za prelazak iz ljeta u jesen. Jednostavan i brzo pečen. Recept prenosimo sa portala Zadovoljna.hr :

BISKVIT:

– 4 bjelanjka
– 15 dag maslaca
– 15 dag šećera
– 10 dag brašna
– 15 dag oraha
– 1 prašak za pecivo

GLAZURA:

– 4 žumanjka
– 10 dag šećera u prahu
– 1 vanilin šećer

PRIPREMA:

1. U jednoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Pravokutni lim za pečenje premažite s malo maslaca( može i ulje, mast) i posipajte brašnom. Maslac sobne temperature miksajte sa šećerom dok ne dobijete glatku smjesu i onda umiješajte orahe. Razdvojite bjelanjke od žutanjaka.

2. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg i lagano dodavajte brašno. Miješajte lagano i ručno kuhačom ili špatulom.

3. Smjesu izlijte u pripremljeni lim, poravnajte špatulom ili žlicom i stavite u pećnicu zagrijanu na 180 Celzijevih stupnjeva. Pecite između 20 i 25 minuta, dok biskvit ne porumeni na površini i ne odvoji se od rubova.

4. Dok se biskvit peče, pjenasto umutite žumanjke, šećer u prahu i vanilin šećer. Kada je kolač ispečen, izvadite ga van, a pećnicu smanjite na 150 Celzijevih stupnjeva. Biskvit prelijte glazurom od žutanjaka i šećera i vratite ga u pećnicu na 5 minuta. Zatim pećnicu ugasite a kolač ostavite u njoj da se ohladi.

www.sjever.hr/zadovoljna.hr 29.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.