Now Reading:
Upiši MEV u Čakovcu, smjer Računarstvo i možeš dobiti stipendiju od 3 tisuće kuna mjesečno!! Prijave su do 31. kolovoza!!!!
Full Article 3 minutes read

Upiši MEV u Čakovcu, smjer Računarstvo i možeš dobiti stipendiju od 3 tisuće kuna mjesečno!! Prijave su do 31. kolovoza!!!!

Fina je raspisala natječaj za stipendiranje do 10 studenata, uz mjesečni iznos stipendije od 3.000,00 kuna neto.

Na natječaj se mogu prijaviti studenti koji u akademskoj godini 2021./2022. upisuju prvu godinu preddiplomskog studija (brucoši) na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu: studij Računarstva.

Kriteriji koji će se uzeti u obzir pri procjeni kandidata za sudjelovanje u selekcijskom postupku:- prosjek ocjena četverogodišnjeg školovanja i rezultati državne mature- procjena motivacijskog pisma.

Uz ispunjenje navedenih uvjeta, pri izboru kandidata mogu se uzeti u razmatranje, postignuća na natjecanjima, priznanja i nagrade, dodatno obrazovanje te socijalni status.

Što treba sadržavati prijava?– motivacijsko pismo koje sadrži i osobne podatke kandidata- potvrdu o redovnom upisu za akademsku godinu 2021./2022.- prijepis ocjena (prosjek ocjena) tijekom četverogodišnjeg školovanja- izjavu studenta da nije korisnik druge obvezujuće stipendije- fakultativno potvrde o eventualnim postignućima na natjecanjima, priznanjima, nagradama i dodatnom obrazovanju- fakultativno potvrdu o visini dohotka i primitaka roditelja (potvrdu nadležne Porezne uprave Ministarstva financija o prosječnom mjesečnom prihodu po članu kućanstva ostvarenom u razdoblju od 1.1. do 30.06.2021. godine).

Koje su obveze stipendista?– potpisivanje Ugovora o stipendiranju- redovno izvršavanje obveza na fakultetu- davanje suglasnosti matičnoj visokoškolskoj ustanovi da može dostavljati stipenditoru podatke o statusu stipendista na studiju, kao i rezultate koje stipendist postiže na nastavi, ispitima, kolokvijima i vannastavnim aktivnostima

Kako će se birati stipendisti?- kandidati koji zadovoljavaju tražene uvjete bit će uključeni u selekcijski postupak (testiranje i intervju s IT rukovoditeljima)

Uz stipendiju student dobiva mogućnost obavljanja studentske stručne prakse te nakon isteka Ugovora o stipendiranju u trajanju od 12 mjeseci, stipenditor može stipendistu ponuditi nastavak stipendiranja u istom iznosu do kraja školovanja.

Kako se prijaviti? Vaše prijave s potrebnom dokumentacijom pošaljite do 31.08.2021. godine na mail adresu stipendija@fina.hr .

www.sjever.hr 26.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.