Now Reading:
Obilježen 70. rođendan DVD-a Gojanec – Gradonačelnik Bosilj: Vatrogasci su ponos ovoga grada
Full Article 3 minutes read

Obilježen 70. rođendan DVD-a Gojanec – Gradonačelnik Bosilj: Vatrogasci su ponos ovoga grada

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gojanec osnovano 16. rujna sad već davne 1951. godine i ove godine obilježava punih sedam desetljeća postojanja, a povodom 70. rođendana upriličen je mimohod te svečana sjednica Društva.

Podsjetivši ukratko na početke rada Društva, predsjednik DVD-a Gojanec Matej Dvorščak istaknuo je da DVD danas broji 85 članova, da ima moderan vatrogasni dom i moderno vatrogasno vozilo te novo kombi vozilo.

-Članovi DVD.a Gojanec svih ovih godina sudjeluju što na redovnim, što na izvanrednim dislokacijama na Jadranu, pomagali su u potresom pogođenim područjima, a bili su aktivni u suzbijanju bolesti covid-19 – rekao je Dvorščak te ponosno ustvrdio da je DVD Gojanec kroz svojih 70 godina marljivo radilo na izgradnji, dogradnji i adaptaciji prostora.
-Kroz sve smo ove godine organizirali i razne proslave, vatrogasna natjecanja i manifestacije. U 70 se godina u društvu izmijenilo mnogo generacija i unatoč brojnim nedaćama i problemima, naši članovi nikad nisu posustali u ispunjavanju svojih zadaća – zaključio je predsjednik DVD-a.

Okupljenim se vatrogascima obratio i županijski vatrogasni zapovjednik i izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Slavka Tucakovića te član DVD-a Gojanec Ivica Labaš istaknuo je da mu je iznimno drago što je dio povijesti ovog DVD-a.
-Bez vas, bez ovog DVD-a, ljudskih ruku i snage, niti jedan kompliciraniji požar ili složenija intervencija ne bi se mogla izvršiti. Iako će Javna vatrogasna postrojba i dalje biti nositelj vatrogastva na području grada, doprinos će dati i još petorica članova DVD-a Gojanec koji sačinjavaju 10 posto postrojbe. Uime Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina svima vam zahvaljujem na svemu. Kaže se da se samo jedno mjesto na svijetu zove dom, ali mi imamo i vatrogasni dom i kao braća i sestre živimo život kao da smo doma – rekao je Labaš.

Pokrovitelj obilježavanja ove vrijedne obljetnice je Grad Varaždin, stoga je proslavi u vatrogasnom domu u Gojancu nazočio i gradonačelnik Neven Bosilj.

-Vatrogasci su ponos ovoga grada i Dobrovoljno vatrogasno društvo Gojanec jedno je od važnijih u našem gradu. Njihov je Vatrogasni dom izgrađen 1953. godine, danas oni aktivno sudjeluju u radu Vatrogasnog društva Varaždin, a šestero njihovih članova dana su članovi Javne vatrogasne postrojbe Varaždin. Usto, obavljaju i dežurstva na Jadranu, sudjelovali su u pomoći stanovništvu nakon potresa na Banovini, dakle obavljaju vrlo vrijedne zadatke za naše društvo, stoga mi je zadovoljstvo i čast biti pokroviteljem njihove proslave – zaključio je gradonačelnik.

Svečanost proslave 70. obljetnice DVD-a Gojanec bila je prilika i za dodjelu priznanja počasnim predsjednicima Društva Vidu Isteru i Zlatku Isteru.

n.kalajdžija i a.kučić/sjever.hr
22.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.