Now Reading:
NAPOKON Stiže dugoočekivano osvježenje, ali biometeorološke prilike ostaju nepovoljne
Full Article 2 minutes read

NAPOKON Stiže dugoočekivano osvježenje, ali biometeorološke prilike ostaju nepovoljne

Prema prognozi DHMZ-a, utorak nam donosi dugo očekivano osvježenje.

Naime, u prvoj polovini dana, u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu očekuje nas umjereno i pretežno oblačno te zamjetno svježije vrijeme s mjestimičnom kišom i grmljavinom. Ponegdje može biti izraženijih pljuskova, lokalno i nevremena.

U Dalmaciji će većinom biti sunčano, u drugom dijelu dana prolazno naoblačenje uz moguću kišu i neverine osobito u unutrašnjosti. Zapuhat će slab i umjeren, u noći mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu na jugu slabo i umjereno jugo, a drugdje bura s jakim, uglavnom podno Velebita i olujnim udarima.

Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 27 °C, na sjevernom dijelu malo niža. Najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu između 27 i 33 stupnjeva.

Iako će promjena vremena donijeti znatno osvježenje od dugotrajnih visokih temperatura, biometeorološke prilike će na području cijele zemlje ostati nepovoljne. U kontinentalnim krajevima i na sjevernom Jadranu nepovoljne prilike bit će posljedica nestabilne atmosfere, a na južnom Jadranu još uvijek visokih temperatura.

Takve vremenske prilike mogu pojačati tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici, a kod meteoropata izazvati pojavu glavobolje i pojačane razdražljivosti. Svima se stoga savjetuje izbjegavanje suvišnih napora, a kroničnim bolesnicima i redovito uzimanje propisane terapije.

www.sjever.hr / DHMZ
17.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.