Now Reading:
FOTOGALERIJA: Kako je bilo na klanječkoj glazbenoj čaroliji pod zvijezdama
Full Article 2 minutes read

FOTOGALERIJA: Kako je bilo na klanječkoj glazbenoj čaroliji pod zvijezdama

Glazbenom čarolijom koju je u petak publici pružilo troje vrhunskih glazbenika, Klanjčanka sopranistica Lucija Jelušić, bariton Ivan Šimatović i poznati pijanist i skladatelj Darko Domitrović, otvoreno je klanječko kulturno ljeto.

Ispod zvijezda, pomno odabranim repertoarom, koji je s jedne strane bio pomalo osvježavajući baš za ovu toplu ljetnu večer, a s druge strane biran kako bi posjetitelji mogli čuti svu raskoš njihovih prekrasnih glasova, troje glazbenika pružili su publici trenutke čistog glazbenog užitka.

U solo izvedbama, ali i u nadahnutim duetima, podjednako su briljirali i Lucija Jelušić i Ivan Šimatović, uz vrhunsku klavirsku pratnju Darka Domitrovića.

Pričom sa zapadne strane, Lucija je publiku vratila u američke pedesete i prisjetila ju nezaboravnih songova iz jednog od najpoznatijih svjetskih mjuzikala. Ivan je publiku jednostavno oduševio razigranom izvedbom nezaboravne arije Figara iz Rossinijevog Seviljskog brijača, dok je ogromnim pljeskom publika nagradila song iz Byrona, vrlo uspješnog mjuzikla kojeg potpisuje Darko Domitrović i u kojem je Lucija zasjala kao zvijezda.

Ovoj romantičnoj večeri itekako je odgovarala i osobita melodioznost talijanskih skladbi, ali i razigranosti poznatih operetnih arija iz Grofice Marice i Vesele udovice. Trenutak za pamćenje s ovog iznimnog koncerta bit će svakako izvedba Ljubavne pjesme iz rock opere Gubec beg koja je mnogima u publici izmamila suzu na oku, a završetak koncerta sa Suzom za zagorske brege glazbena je priča za sebe.

Organizaciju i glazbenu produkciju Glazbene večeri pod zvijezdama potpisuje Glazbeno-plesni studio Ritam, Dubravke i Alena Jelušića.

Nakon što je diplomirala na Odsjeku za glazbenu pedagogiju, Lucija Jelušić je diplomskim koncertom krajem lipnja uspješno okončala i studij pjevanja pa je buket cvijeća gradonačelnika Zlatka Brleka na kraju koncerta bio ujedno i čestitka Klanjčanki i Klanjčana ovoj po svemu iznimnoj mladoj umjetnici. 

Prijatelji ovog koncerta bili su uz mnogobrojnu publiku i Igor Siročić koji je radio ozvučenje, Kuća Klajn, a pokrovitelji Grad Klanjec, Turistička zajednica Biser Zagorja i Kulturni centar Klanjec.

Foto:  Maks Žbogar
www.sjever.hr / klanjec.hr
17.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.