Now Reading:
Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile tri osobe
Full Article 3 minutes read

Na području Koprivničko-križevačke županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, ozdravile tri osobe

Načelnik stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić na današnjoj konferenciji za medije izjavio je kako na području županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa, a oporavile su se tri osobe dok se na bolničkom liječenju nalaze dva pacijenta. U županiji je procijepljeno nešto manje od 40 tisuća sugrađana s prvom dozom, odnosno 46 posto starijih od 18 godina.

-Bez obzira što su brojke dobre i u odnosu na ostatak Hrvatske stabilne, želja nam je da se naši sugrađani i dalje drže svih epidemioloških mjera. Zadnjih tjedana se primijetilo da jedan dio ljudi ne nosi masku u zatvorenim prostorima, uz izgovor da su cijepljeni dva puta i da imaju covid potvrdu. Bez obzira na to, i dalje je odluka nacionalnog Stožera, osim ako sve osobe imaju covid potvrdu, moraju se nositi maske. I na otvorenom prostoru gdje nije moguće držati razmak moraju se nositi maske – kazao je Ljubić.

Vezano uz ljetnu shemu cijepljenja, zamjenik Ljubić je rekao kako se ona nastavlja i to ponedjeljkom, srijedom i subotom u koprivničkoj covid ambulanti.

-Novost je da će se sve dane, uz cjepiva koja su već najavljena, u srijedu Moderna, u subotu Johnson, cijepiti i Pfizerom. Cijepljenje će biti i u Đurđevcu 25. kolovoza, od 13 do 16 sati, u Domu zdravlja,a u Križevcima 29.kolovoza, od 8 do 11 sati, u sportskoj dvorani – dodao je načelnik stožera Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla izjavila je kako bez obzira na povoljne brojke, na tjednoj bazi se bilježi porast pozitivnih osoba na koronavirus.

-Pozitivni slučajevi koje bilježimo su manje-više osobe koje su bile van naše županije pa su u „morskim” županijama zaradile koronu i kad se vraćaju na naše područje najčešće zaraze svoje ukućane, no većoh žarišta zasad nema – kazala je Vadla.

Vadla je rekla kako se i dalje, uz organizirana cijepljenja, svi zainteresirani mogu cijepiti i kod svojih liječnika opće prakse.

-Prvom dozom dosad smo procijepili 38308 osoba, a drugom dozom 37434 drugom dozom i s Johnsonom dosad 1671 osobu. Kad zbrojimo osobe koje su primile prvu dozu i one koje su primile Johnson koji se prima u jednoj dozi, možemo reći da je interes za cijepljenje u našoj županiji iskazalo 39979 osoba, odnosno 46 posto odraslih – izjavila je Vadla.

m. sokepk/sjever.hr
16.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.