Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Hoće li nam vikend donijeti predah od vrućina? Evo što kažu prognostičari
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Hoće li nam vikend donijeti predah od vrućina? Evo što kažu prognostičari

Mnogi ovih dana bježe od sunca, zatvaraju se u svoje domove u najtoplijem dijelu dana, ne umaraju se i piju puno tekućine. To su oni koji brinu o svom zdravlju jer ovoljetni peti toplinski val mogao bi ostaviti posljedice, ako se ne pridržavamo nekih pravila.

Nastavite se odgovorno prema sebi ponašati i narednih dana jer vrućina neće popustiti, posebice ne tijekom vikenda, a nekakvom laganom osvježenju možemo se nadati u ponedjeljak– laganom i kratkotrajnom.

Hrvatska danas

Iz DHMZ-a najavljuju da će danas biti sunčano uz malu, a popodne u unutrašnjosti ponegdje i umjerenu naoblaku.
Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu će ujutro uz obalu puhati slaba i mjestimice umjerena bura, potom sjeverozapadnjak koji na otvorenom moru srednjeg i južnog Jadrana može imati jake udare.
Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 15 do 20, duž obale između 22 i 27, a najviša dnevna uglavnom od 31 do 37 °C.

Izgledi vremena

I narednih dana prevladavat će sunčano i vruće, na Jadranu uz tople i vrlo tople noći. U unutrašnjosti postupno nestabilnije pa je u nedjelju i osobito ponedjeljak moguć lokalno jači dnevni razvoj oblaka uz poneki pljusak.
Vjetar za vikend većinom slab, na Jadranu ponegdje umjeren sjeverozapadni i jugozapadni, a u ponedjeljak će zapuhati umjeren do jak jugozapadnjak, uz obalu i jugo.

Biometeorološka prognoza za petak

Zbog visokih temperatura zraka i, posljedično, opasnosti od toplinskog vala, biometeorološke prilike će u većini zemlje biti razmjerno nepovoljne. Uz provjeru aktualne razine opasnosti od toplinskog vala na određenom području Hrvatske, na mrežnim stranicama DHMZ-a, u rubrici „Upozorenje na toplinske valove“, mogu se pronaći i preporuke za zaštitu od velikih vrućina koje, između ostalog, uključuju izbjegavanje napornog fizičkog rada u najtoplijem dijelu dana te konzumaciju dovoljne količine tekućine.

a. kučić/sjever.hr/DHMZ
13.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.