Now Reading:
POTEGNI K’O VOL! Prijavite se za ovogodišnju, jubilarnu 25. Žumberačku utrku
Full Article 1 minutes read

POTEGNI K’O VOL! Prijavite se za ovogodišnju, jubilarnu 25. Žumberačku utrku

Prva Žumberačka utrka održana je 1996. godine u vrijeme kada je cestovno trčanje u Hrvatskoj bilo u začetku. Ideja je pokrenula tradiciju koja traje i danas, ostavljajući iza sebe brojne uspomene, sjećanja na lijepa druženja, gostoprimstvo domaćih ljudi i na kraju poticaj za osnivanje Atletskog kluba Žumberak koji je utisnuo značajan trag u dugoprugaškom trčanju.

Iako je prošle godine utrka otkazana zbog epidemiološke situacije, ovogodišnja jubilarna 25. Žumberačka utrka, najavljena za 4. rujna, ide po planu, no uz neke male preinake.

Start za sve utrke (6km i 15 km odrasli, sve kategorije dječje utrke) bit će u Sošicama.

Raspis utrke možete pronaći na stranici AK Žumberak  https://www.akzumberak.hr/trka.php?sadrzaj=raspis, a prijaviti se na https://www.akzumberak.hr/trka.php?sadrzaj=prijave.

Povedite i svoje juniore za koje će biti organizirana dječja utrka prema dobnom uzrastu, a prijaviti ih možete ovdje https://www.akzumberak.hr/trka.php?sadrzaj=raspis_djeca.

Kad pitate starije Žumberčane čega se sjećaju iz djetinjstva jedan od odgovora će sigurno biti volova, tih nekada nezamjenjivih životinja. S obzirom da su staze utrke brdovite, organizatori su odlučili da će vol biti centralna figura naše Žumberačke utrke uz moto: Potegni k´o vol!

www.sjever.hr/FB- TZ Zagrebačke županije
12.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.