Now Reading:
CRVENI METEOALARM Peti toplinski val ovoga ljeta donosi ekstremno visoke temperature – budite oprezni!
Full Article 2 minutes read

CRVENI METEOALARM Peti toplinski val ovoga ljeta donosi ekstremno visoke temperature – budite oprezni!

vrućina

Hrvatsku je zahvatio i peti toplinski val ovoga ljeta koji, upozoravaju iz DHMZ-a, u dijelovima zemlje donosi ekstremno visoke temperature.

Prognostičari najavljuju da će danas biti pretežno sunčano te i dalje vruće. Uz dnevni razvoj oblaka vrlo je mala vjerojatnost za poneki popodnevni pljusak u gorju.
Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu u noći i ujutro slaba i umjerena bura, danju sjeverozapadni, uz obalu i jugozapadni vjetar.
Najniža temperatura zraka od 16 do 21, na Jadranu uglavnom od 23 do 28, a najviša između 31 i 36 °C.

Na obali će opasnost biti velika jer se očekuju ekstremno visoke temperature, stoga iz DHMZ-a upozoravaju: Zaštitite sebe, djecu i starije. Postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih tijela. Mogući su kvarovi na pojedinim infrastrukturama.
Na žalost, zamjetnog osvježenja neće biti ni tijekom noći i jutra.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Slično kao i prethodnog dana biometeorološke prilike u unutrašnjosti Hrvatske bit će razmjerno povoljne. Visoke temperatura zraka, koje tijekom noći mogu uzrokovati slabiji san i kod manje osjetljivih skupina ljudi, uzrokovat će nastavak opasnosti od toplinskog vala i nepovoljne biometeorološke prilike na području Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije.
Aktualnu razinu opasnosti od toplinskog vala moguće je provjeriti na mrežnim stranicama DHMZ-a u rubrici „Upozorenje na toplinske valove“, gdje se mogu pronaći i preporuke kako se zaštititi od velikih vrućina.

a. kučić/sjever.hr/DHMZ
12.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.