Now Reading:
I u Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima
Full Article 2 minutes read

I u Lepoglavi odana počast poginulim hrvatskim braniteljima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Gradu Lepoglav  je 4. kolovoza odana počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Tom su prigodom, istovremeno, kod spomen obilježja na gradskom groblju u Lepoglavi te kod spomen obilježja poginulim braniteljima u Kamenici i Višnjici položeni vijenci i upaljenje svijeće u spomen na sve poginule hrvatske branitelje među kojim i 12-oricu poginulih hrvatskih branitelja s područja Grada Lepoglave – Dragutina Naglaša, Josipa Štefanca, Marka Ledinščaka, Slavka Kosa, Stjepana Križanca, Dragutina Godinića, Stjepana Vusića, Tomu Jambora, Josipa Kapustića, Vinka Andrijanića, Marijana Matišića i Vladu Škalca.

Počast su im odala gradska izaslanstva, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici braniteljskih udruga.
-Na današnji je dan prije 26 godina počela veličanstvena oslobodilačka akcija u kojoj smo ostvarili veliku pobjedu, oslobodili veliki dio okupiranog teritorija Hrvatske te stvorili uvjete za mirnu reintegraciju preostalih okupiranih hrvatskih područja. Prisjećajući se s ponosom tih dana u prvom se redu prisjećamo onih koji su u Domovinskom ratu, na putu do ostvarenja tisućljetnog hrvatskog sna o slobodnoj i samostalnoj državi, položili svoje živote. Posebno se prisjećamo 12-orice poginulih hrvatskih branitelja s područja Grada Lepoglave. Njihovu žrtvu kao i doprinos svih hrvatskih branitelja u stvaranju slobodne Hrvatske nikad ne smijemo zaboraviti – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić koji je u predvodio gradsko izaslanstvo u kojem su bili i članovi Gradskog vijeća te predstavnici gradskih mjesnih odbora. 

Okupljenima u Lepoglavi obratio se i predsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava Tomo Jakop koji se, kao sudionik VRO Oluja, prisjetio same akcije te dana kada su stvarani preduvjeti za njeno pokretanje.

Počast je poginulim hrvatskim braniteljima u Lepoglavi odana minutom šutnje uz zvukove mirozova te molitvom koju je predvodio lepoglavski župnik vlč. Nenad Piskač.

www.sjever.hr/lepoglava.hr
05.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.