Now Reading:
JE LI ON NORMALAN? Totalno pijan bez vozačke završio u jarku, kažnjen s preko 80 000 kuna
Full Article 2 minutes read

JE LI ON NORMALAN? Totalno pijan bez vozačke završio u jarku, kažnjen s preko 80 000 kuna

policija alkohol

Jučer, 2. kolovoza u 21.45 sati u Gredi dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Osobnim vozilom je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.21 g/kg upravljao muškarac starosti 54 godine.

Zbog utjecaja alkohola se nije držao sredine kolnika, te je sletio u cestovni jarak. Ozljede nije zadobio. Provjerama je utvrđeno da je vozilom upravljao osim pod teškim utjecajem alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje, kao i u vrijeme kada mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Također je utvrđeno kako se radi o recidivistu u činjenu istovrsnih prekršaja, a zbog čega ima izdano rješenje zbog akumuliranih negativnih prekršajnih bodova, kojim mu je izrečena mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine.

Zbog učestalih ponavljanja prometnih prekršaja i drastičnog narušavanja propisa o sigurnosti prometa od okrivljenog je privremeno oduzeto osobno vozilo kojim je upravljao. Isti je zbog navedenih prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju Ivanec. Okrivljeni će tijekom današnjega dana biti doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Varaždinu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 81 300 kuna ili kazna zatvora do 120 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije do 24 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 18 negativnih prekršajnih bodova. 

www.sjever.hr
03.08.2021.

Input your search keywords and press Enter.