Now Reading:
ODLIČNA VIJEST Varaždinskoj Glazbenoj školi odobren europski projekt vrijedan 39 tisuća eura
Full Article 2 minutes read

ODLIČNA VIJEST Varaždinskoj Glazbenoj školi odobren europski projekt vrijedan 39 tisuća eura

Glazbena škola u Varaždinu aplicirala je na natječaj Agencija za mobilnost i programe Europske unije s projektom pod nazivom “Talentom do izvrsnosti – postajanje glazbenikom” u vrijednosti od 39.066,00 eura.

Stigla je vijest da je projekt odobren, a učenici viših razreda srednje glazbene škole bit će u mogućnosti upoznati i sudjelovati u radu “School for Young Talents” koja djeluje u sklopu institucije pod nazivom “Royal Conservatoire The Hague” – Koninklijk Conservatorium – Royal Conservatoire u Nizozemskoj.

Ravnatelj varaždinske Glazbene škole Davor Matačić objasnio je zašto su odabrali upravo Shool for Young Talent.
-Dok smo odlučivali o budućem partneru za ovu mobilnost, imali smo nekoliko dana da odlučimo o projektu i potencijalnoj instituciji s kojom bismo željeli surađivati. Razlog zašto smo odabrali School for Young Talent pri Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu je taj što je to bila jedna od rijetkih glazbenih škola s programom sličnim našem. Mnoge srednje glazbene škole u Europi su pod osnivačem privatne ili lokalne uprave i te institucije obično nude samo kurikulum glazbenih tečajeva / predmeta. S druge strane, Varaždinska glazbena škola i School for Young Talent institucije su koje svojim studentima pružaju cjelovit integrirani nastavni proces. To je vrlo važno za mlade glazbenike jer nudi cjelokupni razvoj njihovih umjetničkih i intelektualnih kapaciteta kroz identifikaciju s institucijom koju pohađaju – rekao je Matačić.

-Iskreno se veselimo novim iskustvima i spoznajama te znamo da će naši učenici uživati u istraživanju nove zemlje, njezine kulture i stjecanju kompetencija važnih za njihov muzički, ali i osobni razvoj – objavila je Glazbena škola Varaždin na Facebook profilu.

a. kučić/sjever.hr
29.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.