Now Reading:
I Grad Zagreb obilježit će Svjetski tjedan dojenja: Zaštita dojenja – zajednička odgovornost
Full Article 2 minutes read

I Grad Zagreb obilježit će Svjetski tjedan dojenja: Zaštita dojenja – zajednička odgovornost

Grad Zagreb nastoji stvoriti socijalno okruženje unutar kojega će svako dijete imati uvjete za normalan psihički i tjelesni rast i razvoj

Svake godine u prvom tjednu kolovoza obilježava se Svjetski tjedan dojenja, a to je prigoda za izmjenu informacija, podjelu iskustva te da se učini iskorak u daljnjim aktivnostima na zaštiti i promicanju dojenja.

Ukratko, cilj prigodnog obilježavanja je podizanje svijesti te poticanje aktivnijeg promicanja dojenja, a Svjetski tjedan dojenja ove godine obilježit će se od 2. do 7. kolovoza.

Grad Zagreb nastoji stvoriti socijalno okruženje unutar kojega će svako dijete imati uvjete za normalan psihički i tjelesni rast i razvoj. Opće prihvaćeno je da dojenje unaprjeđuje zdravlje majke i djeteta, a dugoročno doprinosi mnogim razvojnim ciljevima. Nastavno na prethodno, Grad Zagreb je dojenje prepoznao i imenovao prioritetom.

Dojenje je jednostavno, besplatno i dostupno, a pri tom nosi brojne koristi za dijete, majku, ali i cijelo društvo stoga u Svjetskom tjednu dojenja Grad Zagreb predstavlja besplatne programe i usluge namijenjene obiteljima s malom djecom u cilju:

-promicanja i unapređenja dojenja na razini lokalne zajednice
-poticanja pravilnog rasta i razvoja djeteta (baby handling)
-očuvanja i unapređenja zdravlja djece

Svakoga dana u eventu će se objavljivati informacije vezane za dojenje, trudničke tečajeve te planiranje obitelji.

www.sjever.hr/FB – Grad Zagreb
27.07.2021.

Input your search keywords and press Enter.